LO og FTF har de senere måneder arbejdet på en fælles analyse af udfordringerne for fagbevægelsen frem mod 2020. Analysen peger på en række områder, hvor det ville være oplagt at samarbejde på tværs af LO og FTF. 
Derfor går LO og FTF nu videre i arbejdet og indgår et tættere samarbejde om udfordringerne frem mod 2020 samt udspil til en ny fælles arbejdsmarkedspolitik. 
”Et bredere samarbejde mellem vores hovedorganisationer vil skabe en stærkere stemme. En stemme som både kan skabe større indflydelse politisk, men også mere genklang hos lønmodtagerne”, lyder det fra LO-formand Harald Børsting. 

"Hvad får medlemmerne mest ud af? Det er det vigtigste spørgsmål. For eksempel i forhold til EU, vækst og arbejdsmiljø er der mere, der samler end skiller os. Når vi er enige politisk, kan vi opnå mere til medlemmerne. Arbejdsgiverne og regeringen kan ikke spille os ud mod hinanden", siger Bente Sorgenfrey. 

Samarbejder allerede 
LO og FTF har allerede i dag et tæt og konstruktivt samarbejde på en række områder: Ulandssekretariatet, fælles politisk repræsentation på det internationale område (også sammen med AC), fælles høringssvar på en række politikområder – senest på beskæftigelsesområdet, hvor LO og FTF i morges offentliggjorde en stor politisk aftale. LO og FTF har også en samarbejdsaftale, der blandt andet løser grænsestridigheder. 

LO og FTF driver også i fællesskab den store OK-oplysningsindsats, der skal få både medlemmers og potentielle medlemmers øjne op for, hvad de får ud af at være i en OK-fagforening, der både har overenskomster og et stort fællesskab om faget. Begge dele adskiller i høj grad LO- og FTF-organisationerne fra de gule ”forretninger”, der heller ikke har et tilsvarende medlemsdemokrati. 
OK-oplysningsindsatsen har netop indledt en stor løntjek-kampagne, der opfordrer danskerne til at tjekke, om de får den rigtige løn. 
Se kampagnens film og vejledning