Arbejdsret

Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
Det er tilladt at stoppe løn i fritstillingsperioden, hvis medarbejderen får nyt job i konkurrerende virksomhed. Det fastslår Arbejdsretten, der giver arbejdsgiver medhold i, at det ikke er i strid med ledelsesretten og hovedaftalen.
Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
FBC SØFORKLARING AFVIST: Et stort hollandsk konsortium, FBC, der med hjælp fra udenlandske arbejdere graver ud til Femern-tunnel til vands, har siden 2020 forsøgt at undgå at overholde overenskomstaftale med påstanden om, at arbejderne er sømænd. Men den går ikke, fastslår en ny kendelse, som glæder FH: Virksomheder skal ikke kunne løbe fra aftaler med den slags søforklaringer, mener FH.
Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
Fyret medarbejder tilkendt 85.000 kr. i godtgørelse af Afskedigelsesnævnet, der fastslår, at en afskedigelse med henvisning til at medarbejderen lugtede af sved, ikke var saglig. FH har vundet sagen på vegne af NNF-medlemmet.
Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
ARBEJDSRETTEN MED VIGTIG AFGØRELSE: Det går ikke, at arbejdsgivere forsøger at omgå overenskomsten og undgå at betale løn under sygdom ved at afskedige ansatte. Det fastslår Arbejdsretten i en sag, som FH har vundet på vegne af 3F og chauffør Pia Slivsgaard der blev fyret, da hun oplyste arbejdsgiver Bergholdt.dk A/S om en snarlig operation. Virksomheden skal betale bod på 30.000 kr.
Falske selvstændige
Falske selvstændige
Falske selvstændige
Højesteret underkender udbredt forretningsmæssig finte, hvor virksomheder kan omgå arbejdsgiverforpligtelser ved at kræve, at lønmodtagerne opretter cvr-nummer.
Principiel sejr
Principiel sejr
Principiel sejr
En arbejdsgiver kunne ikke uden videre bruge corona som force majeure til at hjemsende medarbejdere uden løn. Det viser en principiel sag, som Fagbevægelsens Hovedorganisation har vundet for Serviceforbundet. Sagen kan også få betydning for eventuelle kommende nedlukninger på grund af stop for energiforsyning til produktion, vurderer FH-advokat.
Ny afgørlse
Ny afgørlse
Ny afgørlse
Godt nyt for fleksjobbere: Arbejdsretten har kompetencen til at afgøre sager om deres ansættelsesforhold, også selvom arbejdsgiveren ikke har overenskomst. Det viser en afgørelse, i en sag, som FH fører for 3F.

OVERENSKOMST

AE: En stærk fagbevægelse gør uligheden mindre
Læs mere