Siden Max var sytten år gammel, har han arbejdet på slagteri.

”Jeg er sindssygt glad for mit arbejde, men jeg bliver nødt til at tænke på det lange løb. Min far var også slagter, og han var slidt ned, da han var i halvtredserne, men skulle fortsætte, til han var 65.

Det er ikke et værdigt liv, at man skal tage smertestillende hver dag for at klare arbejdsdagen!

MAX

Det er ikke et værdigt liv, at man skal tage smertestillende hver dag for at klare arbejdsdagen. Jeg er kun 24 og kan allerede så småt mærke i kroppen, at jeg har arbejdet i syv år.

Jeg tror ikke, jeg kan stå her 50 år mere.”

Max er ikke alene med sine bekymringer. Over 70 procent af alle unge er bekymrede for den stadigt stigende pensionsalder – og det forstår vi godt.

Lønmodtagerne mener:

73%

Arne-pensionen bør forbedres

71%

Forkert at hæve pensionsalderen til 70 år i 2040.

71%

Bakker op om en lempeligere model for stigning i pensionsalderen.

4 ud af 5 er bekymrede

En ny befolkningsmåling fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) viser, at 71 procent af lønmodtagerne er bekymrede for, om de kan holde til at arbejde frem til pensionsalderen.

For de yngre lønmodtagere, især dem i 20’erne og 30’erne, er bekymringen endnu større og nærmer sig 80 procent.

For de rigeste iblandt os er pensionsalderen kun vejledende, men for almindelige lønmodtagere er den en hård realitet. Derfor må vi ikke glemme, at diskussionen om pensionsalder i virkeligheden handler om ulighed!

MORTEN SKOV

FH’s formand, Morten Skov Christiansen, påpeger, at det ikke er overraskende, at især de unge er bekymrede, da mange ser frem mod over fem årtier på arbejdsmarkedet – ofte i fysisk krævende jobs.

Han glæder sig derfor over, at statsministeren for nylig har åbnet for en mulig genforhandling af velfærdsforliget, hvilket kan betyde en langsommere stigning i pensionsalderen:

“For de rigeste iblandt os er pensionsalderen kun vejledende, men for almindelige lønmodtagere er den en hård realitet. Derfor må vi ikke glemme, at diskussionen om pensionsalder i virkeligheden handler om ulighed”, siger Morten Skov.