Eurostat har offentliggjort data for arbejdsmarkedet i fjerde kvartal af 2022, heriblandt tal for beskæftigelse og ledighed. Alle tallene er sæsonkorrigerede og omfatter personer i alderen 20-64 år.

På tværs af EU-medlemsstaterne er beskæftigelsen steget fra 74,7 pct. i tredje kvartal til 74,9 pct. i fjerde kvartal af 2022. Forskellen på beskæftigelsen mellem kønnene er også mindsket. Beskæftigelsen steg 0,1 procentpoint for mænd og 0,3 procentpoint for kvinder.

Kigger man på andelen af ledige i arbejdsstyrken på tværs af EU-medlemsstaterne, ligger ledigheden på 5,9 pct. i fjerde kvartal – det samme niveau som i tredje kvartal.

Når man kigger på Danmark, er andelen af beskæftigede faldet fra 80,2 pct. i tredje kvartal til 79,8 pct. i fjerde kvartal. Den faldt 0,4 procentpoint for mænd og 0,2 procentpoint for kvinder. Samtidig steg ledigheden i den danske arbejdsstyrke fra 4,1 til 4,3 pct.

Danmark er bedre med end en række andre EU-medlemsstater ift. at sikre en høj beskæftigelse og lav ledighed. Men der er noget vej igen, hvis vi skal ligge i toppen på disse arbejdsmarkedsstatistikker.