Hvordan bevarer man fokus på muligheder og motivation i perioden som jobsøgende? Og er det egentlig okay at gå efter drømmejobbet, og ikke bare søge et hvilket som helst job?

Det var de spørgsmål, Mette Ettrup Ravn måtte stille sig selv, da hun sagde farvel til sin faste stilling gennem tre år i august 2021.

Forinden var der gået en længere periode, hvor jobbet som salgs-og indkøbskoordinator ikke længere føltes som et godt match og hvor motivationen i jobbet lå på et meget lavt sted.

Nu skulle der ske en forandring i Mettes arbejdsliv. En ny og positiv drejning.

Alt i alt blev jeg mødt af en ekspertise langt over det, jeg havde forventet

Mette Ettrup Ravn

”Jeg er 44 år, og jeg vil gerne blive på arbejdsmarkedet så længe som muligt. Det giver mig energi at være på en arbejdsplads og indgå i de sociale sammenhænge, der må være med kolleger og kunder.

Men det skal være det rette job.

Et job, som jeg glæder mig til at møde ind på, når jeg står op om morgenen. Og et job, der matcher både min personlighed og min faglige profil”, siger Mette.

Spændt på mødet med a-kassen

Kort efter at Mette havde meldt sig ledig, fik hun en besked fra sin a-kasse om, at hun deltog i a-kasseforsøget.

Derfor ville det være hendes a-kasse – og ikke jobcenteret -, der skulle tage hånd om hende i den første del af hendes ledighedsperioden.

”Det lød jo meget positivt, men jeg var stadig spændt på mødet med a-kassen og hele det forløb, der lå foran mig som ledig.

Jeg følte, at Maja lynhurtigt læste mig, lyttede til mig og spottede mine kompetencer. Hun talte om muligheder og motivation og havde i det hele taget et meget konstruktivt og positivt syn på at være jobsøgende. Det var en utrolig lettelse

Mette Ettrup Ravn

Det var lidt grænseoverskridende for mig pludselig at være i kategorien jobsøgende, og jeg havde nok en smule fordomme om, at jeg ikke ville få en sparring, der var tilpasset til netop mig og at a-kassen ikke ville lytte til mig”, fortæller Mette.

Det var imidlertid præcis det modsatte Mette oplevede, da hun mødtes med Maja Krøjgaard, der er job – og karrierekonsulent i Min A-kasse.

”Jeg følte, at Maja lynhurtigt læste mig, lyttede til mig og spottede mine kompetencer. Hun talte om muligheder og motivation og havde i det hele taget et meget konstruktivt og positivt syn på at være jobsøgende. Det var en utrolig lettelse”, siger Mette.

”Det var også min opfattelse, at Maja havde sat sig grundigt ind i min jobprofil og udviklingen inden for mit faglige felt allerede inden vi mødtes. Alt i alt blev jeg mødt af en ekspertise langt over det, jeg havde forventet”.

Uddannelse som projektkoordinator

Da Mette ikke havde skrevet ansøgninger i årevis, havde hun en del grubler over, om hun kunne finde en nutidig tone, når hun skulle beskrive sine kompetencer og erfaring.

”Maja var utrolig god til at skære det med den ’motiverede’ ansøgning ud i pap og give mig selvsikkerhed omkring mine kompetencer.

Jeg deltog også i a-kassens aktiviteter blandt andet en workshop om ”Spot dine styrker og færdigheder”. Derfor har jeg nu fået et rigtig godt greb om, hvordan jeg beskriver min erfaring og færdigheder på en så konkret måde som muligt”

Sparringen med a-kassen gav samtidig Mette lyst til at udfordre sig selv fagligt. Derfor begyndte hun at opsøge muligheden for at få noget uddannelse.

Ekstra boost med ny uddannelse

Maja fra A-kassen var også straks med på ideen om et uddannelsesløft, og sammen fandt de en uddannelse, som kan give et ekstra boost til Mettes jobprofil som koordinator.

”Også her var Maja utrolig dygtig til at guide mig ind i systemet ud fra den erfaring og de kompetencer, netop jeg har. De forslag hun kom med, var alle sammen relevante for min faglighed – og ikke mindst i forhold til, hvad jeg vil i min karriere fremover”, siger Mette.

Jeg føler, der er en udvikling i min karriere, og i det hele taget har jeg fået en ret stor selvtillid i rollen som ledig og er fuldstændig fortrøstningsfuld i forhold til, at et nyt job venter lige om hjørnet. Og det skyldes helt sikkert sparringen med Min A-kasse

METTE ETTRUP RAVN

Valget faldt på en seks ugers uddannelse som projektkoordinator, der i november/december blev afsluttet med karakteren 12. Måske skal uddannelsen fremover bruges i rollen som HR-koordinator?

”Selvom det kun er en kort uddannelse, så tæller det helt vildt højt, at jeg nu kan skrive erfaring med projektkoordinator på CV’et – ikke mindst i min egen optik.

Jeg føler, der er en udvikling i min karriere, og i det hele taget har jeg fået en ret stor selvtillid i rollen som ledig og er fuldstændig fortrøstningsfuld i forhold til, at et nyt job venter lige om hjørnet. Og det skyldes helt sikkert sparringen med Min A-kasse”.

Den gode nyhed er, at Mette starter i sit nye job på mandag, den 14. febuar.