Hver tiende LGBT+ lønmodtager føler ikke, at de kan være åbne om deres seksuelle orientering eller kønsidentitet, når de er på arbejde. Derfor må svaret på spørgsmålet desværre være nej.

Arbejdsgiverne skal tage større ansvar i hverdagen ved at gå foran med en god og inkluderende ledelsesstil og skabe de gode rammer bl.a. via LGBT+ inkluderende personalepolitikker.

Majbrit Berlau

8 procent af LGBT+ personer har følt sig diskrimineret eller chikaneret på grund af deres seksuelle orientering på deres nuværende arbejdsplads. Og flere end 4 ud af 10 ufaglærte LGBT-personer har inden for det seneste år oplevet en generel negativ attitude/nedsættende kommentarer ift. LGBT+ personer på deres arbejdsplads. 

Fælles ansvar

Det er derfor helt åbenlyst, at også vi i Danmark har et godt stykke vej igen. Og vejen går gennem et regnbuefarvet arbejdsmarked, der er fri for diskrimination, og hvor man kan være den, man er.

Her har vi alle sammen et ansvar. Arbejdsgivere og ledere især, men også kolleger, tillidsrepræsentanter og fagforeninger har et ansvar for at bidrage til trivsel og godt arbejdsmiljø.

Arbejdsgiverne skal tage større ansvar i hverdagen ved at gå foran med en god og inkluderende ledelsesstil og skabe de gode rammer bl.a. via LGBT+ inkluderende personalepolitikker. Og vi skal alle sammen tænke over om den sprogbrug og humor, vi bruger, når vi er på arbejde, er med til at inkludere eller ekskludere LGBT+ personer.

Vi har meget at fejre

Jeg vil ikke underkende, at vi selvfølgeligt har meget at fejre. Danmark er kendt for at gå foran, når det kommer til LGBT+ rettigheder, og det gælder faktisk også på arbejdsmarkedet.

Vi var blandt de første til at forbyde direkte og indirekte forskelsbehandling på arbejdsmarkedet på grund af seksuel orientering i 1996, og vi har siden 2014 haft ’regnbueoverenskomster’ på industriområdet, hvor forældre af samme køn får samme adgang til løn under forældreorlov som alle andre medarbejdere.

I fagbevægelsen laver vi kurser, sætter fokus på kulturændringer på arbejdspladserne og i egne rækker og i forbindelse med Pride Week sætter mange fagforeninger fokus på LGBT+ ved møder og konferencer.

Når glimmeret vaskes af og de farverige flag tages ned, så fortsætter vores arbejde for et mangfoldigt arbejdsmarked, hvor alle behandles med respekt og ligeværd.

Majbrit Berlau

En omfattende EU-undersøgelse fra 2014 viste da også, at Danmark er det land i EU, hvor færrest oplever diskrimination på arbejdspladsen pga. deres LGBT-status. Det kan vi være stolte af, og det skal vi bygge videre på.

Arbejdet fortsætter efter festen

Gæsterne til World Pride/Copenhagen 2021 møder forhåbentligt Danmark fra sin allerbedste side, når de lander i København. En by klædt i regnbuefarver både udenpå og indeni, der byder velkommen til den største LGBT+ begivenhed på dansk jord nogensinde.

Når glimmeret vaskes af og de farverige flag tages ned, så fortsætter vores arbejde for et mangfoldigt arbejdsmarked, hvor alle behandles med respekt og ligeværd, og hvor man trygt kan være den, man er. I hele landet, hele året.

Indlæg bragt i Avisen Danmark 13.08.21