Nye tal fra DA viser, at den årlige lønstigningstakt på DA-området i 1. kvartal 2019 var 2,5 pct. Dermed er lønvæksten uændret i forhold til både 3. og 4. kvartal 2018. Lønstigningerne er tiltaget fra godt 2 pct. i 2015 til 2½ pct. i 2018, mens beskæftigelsen er steget med godt 180.000 personer i samme periode.

Læs om lønudviklingen på DA-området

Download: Fortsat stabil lønudvikling (PDF)

– Det seneste år har lønstigningstakten været stabil, og der er altså fortsat tale om en moderat lønvækst set i lyset af rekordhøj beskæftigelse, faldende arbejdsløshed og virksomhedernes stærke konkurrencekraft, siger Allan Lyngsø Madsen.

Udsigt til stigende lønstigningstakt

Der er udsigt til, at lønstigningstakten stiger i de kommende år. FH forventer en lønvækst på 2,7 pct. for hele 2019 stigende til 3,0 procent i 2021.

– Det er helt naturligt, at lønstigningstakten stiger i løbet af opsvinget. Det er et tegn på, at vi for alvor har lagt en historisk lang og dyb krise bag os, som virkelig har sat sine spor på det danske arbejdsmarked, siger Allan Lyngsø Madsen og fortsætter:

– Højere lønstigninger er aktuelt ikke tegn på overophedning. Arbejdsmarkedet nærmer sig normaltemperatur, og derfor er det også forventeligt med en lønstigningstakt i mere normale størrelser.

Læs om lønudviklingen på DA-området: ”Fortsat stabil lønudvikling” (pdf)

Læs også: Ensartet lønudvikling for alle sektorer (PDF)

Læs også: Lønudviklingen i Danmark og udlandet følges ad (PDF)

Kontakt: Pressekoordinator Anette Bindslev, 23 38 42 14