EU-Kommissionen har netop offentliggjort sin landerapport for Danmark. Rapporten kommer som et led i det såkaldte Europæiske Semester, hvor EU-Kommissionen blandt andet kommer med anbefalinger til medlemslandene.
I denne rapport analyseres Danmarks økonomi med udgangspunkt i Kommissionens årlige vækstundersøgelse, som blev offentliggjort den 26. november 2015.
Vækstundersøgelsen anbefaler tre prioriteter for den økonomiske politik og socialpolitik i EU i 2016:
– Nyt skub i investeringer
– Fortsatte strukturreformer med henblik på at modernisere medlemsstaternes økonomier
– En ansvarlig finanspolitik

Landerapporten fremhæver blandt andet, at arbejdsløsheden ventes at falde yderligere i løbet af de næste år, efterhånden som det økonomiske opsving bliver styrket.
Det nævnes dog, at der fortsat er behov for at have et fokus på marginaliserede grupper på kanten af arbejdsmarkedet.
Langtidsledigheden som andel af den samlede arbejdsløshed er den tredje laveste i EU (efter Finland og Sverige) og har været forholdsvis stabil i de sidste fire år.
Mere anvendt forskning
Vækstmulighederne i et bedre offentlig-privat samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv
 fremhæves.
Vedrørende arbejdsmarkedsområdet lægger EU-Kommissionen stor vægt på de reformer, der er lavet (kontanthjælpsloft, dagpengeregler, integrationsydelse mv.) og effekterne heraf.
Dertil betegnes det danske arbejdsmarked som fleksibelt og tæt på at nå EU2020-målet om 80 pct. beskæftigede i den erhvervsaktive alder.
Stort frafald
Uddannelsesområdet fremhæves også, hvor Danmark allerede har opfyldt 2020-målet, men der er fokus på frafaldet på forskellige uddannelser. 
De næste skridt i semesterprocessen er, at Danmark indsender sit Nationale Reformprogram samt Konvergensprogrammet til EU-Kommissionen i foråret.
FTF følger arbejdet med det Europæiske Semester både i forhold til den danske regering samt EU-Kommissionen.
Til sommer vil EU-Kommissionen komme med sine Landespecifikke Anbefalinger til Danmark, og disse forventes at gå på især Planlovens væksthæmmende elementer samt Danmarks konkurrenceevne og produktivitetsniveauer. 
Læs den fulde landerapport for Danmark her