Regeringen har sammen med SF og Enhedslisten indgået en ny aftale om udmøntning af midler i Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.
Det er positivt, at forebyggelsespakkerne bliver forlænget og målrettet fx hospitalsansatte og udvidet til at omfatte skolelærere, der er i øget risiko for at blive udsat for vold og trusler. Det mener FTF, der er hovedorganisationen for 450.000 privat og offentligt ansatte.
"Mange offentligt ansatte rammes hårdt af chikane og vold. Jeg er derfor glad for, at forebyggelsespakkerne og pakkerne til voldsforebyggelse på hospitalerne videreføres. Det er en god ide med en ny voldsforebyggelsespakke målrettet skolelærere", siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.
For FTF har det været meget vigtigt, at parterne sikrer finansieringen at den forebyggende indsats, og i særlig grad forebyggelsen af vold, da det er et stort problem, der kan have en meget negativ effekt på den enkeltes arbejdsliv.
Sporskifte for psykisk nedslidte
FTF roser, at den nuværende sporskifteindsats, hvor nedslidte medarbejdere kan få hjælp til at skifte arbejdsopgaver eller branche, udvidet til også at omfatte psykisk nedslidte.
Sporskifteindsatsen betyder, at  arbejdspladser i de særligt nedslidningstruede brancher kan få økonomisk støtte med henblik på at finde en jobfunktion i eller uden for virksomheden til de medarbejdere, der pga. risiko for nedslidning har svært at ved at klare det job eller de opgaver, de aktuelt arbejder med.
"Udvidelsen af sporskifteindsatsen, så den også omfatter psykisk nedslidning, er virkelig en god nyhed. Udover at der er et indlysende behov for at ansatte, der er psykisk nedslidte også omfattes, er det samtidig endnu et vigtigt skridt i forhold til ligestillingen af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø," siger Bente Sorgenfrey. 
Aftalen medfører endvidere, at der afsættes midler til en fortsættelse af det danske Nanocenter i det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der sikrer den betydelige danske forskning inden for området til og med 2018.
Endelig afsættes midler til, at Arbejdstilsynet sammen med regionerne skal gennemføre forsøg med skadestuers anmeldelse af arbejdsulykker, fastholdelsesindsatsen i Arbejdsskadestyrelsen, en indsats mod sexchikane, arbejdsmiljø i forbindelse med udbud, øget kontrol i forhold til udenlandske selvstændige arbejdsgivere samt en arbejdsmiljøindsats ved det kommende Femern Bælt byggeri.