For sjette år i træk samles mere end 1000 af velfærdens frontløbere til Velfærdens Innovationsdag i Øksnehallen i København. Her vil de dele løsninger, erfaringer og ideer til, hvordan velfærden kan blive endnu bedre til gavn for borgerne.
FTF er med og holder to workshops om, hvordan tillidsreformen kan bruges til at udvikle velfærden i landets kommuner.
Luk dit ledelsesrum op
Den ene workshop har overskriften ’Luk dit ledelsesrum op’. Her vil kommunaldirektør i Kolding Kommune, Rikke Vestergaard, dele sine erfaringer med at involvere ledere og medarbejdere i designdreven innovation på en tillidsfuld måde. Efter hendes oplæg vil Bente Sorgenfrey sammen med repræsentanter for FTF’s største lederforeninger i BUPL, Danmarks Lærerforening og DSR deltage i en diskussion med Rikke Vestergaard. De vil bl.a. debattere, hvordan tillidsreformens syv principper kan understøtte god ledelse, motiverede medarbejdere og klare mål. Og hvordan man som leder kan arbejde med tillid opad i systemet – med byrådspolitikere og centralt placerede embedsmænd.

Innovation går gennem tillid
Den anden workshop hedder ’Innovation går gennem tillid’ og tager afsæt i Vejle Kommunes og Gentofte Kommunes forsøg med at koble tillid og innovation. Begge kommuner har oplevet, at øget tillid til system, kollegaer og ledelse har ført til nye løsninger og bedre måder at gøre tingene på sammen med borgerne.
Fra Gentofte Kommune deltager HR-chef, Ragnhild Christensen, og Vibeke Bredsdorff Sørensen, næstformand i HovedMED-udvalget i Gentofte Kommune. De vil fortælle om deres erfaringer med, at medarbejdernes repræsentanter tager del i de daglige beslutninger sammen med ledelsen. Fra Vejle kommune kommer kommunaldirektør Niels Ågesen og næstformand i HovedMED-udvalget i Vejle Kommune, Rikke Vagn-Hansen, der fortæller om deres store personalepolitiske projekt, som kobler innovation og tillid. Niels Thyge Thygesen, forsker fra CBS, sætter forandringerne i perspektiv.

Velfærdens Innovationsdag stiller også skarpt på, hvordan vi skaber bedre og mere bæredygtige velfærdsløsninger med udgangspunkt i borgernes ressourcer. Hvordan digitale løsninger og ny teknologi kan give større værdi for borgerne. Hvordan vi bliver endnu bedre til at udvikle velfærden i samarbejder på tværs af sektorer og geografiske skel. Og hvordan fremtidens velfærdsmedarbejdere styrkes i at være aktive medskabere af ny velfærd.