Den 22. januar 2015 mødes mere end 1000 af velfærdens frontløbere til en dag med fokus på nye veje til bedre velfærd. På Velfærdens Innovationsdag 2015 mødes velfærdsledere og udviklingsansvarlige fra hele Danmark for sjette år i træk for at dele løsninger, erfaringer og idéer, der kan være med til at udvikle velfærden for borgerne.

Dagen, som foregår i Øksnehallen i København, byder på en lang række workshops, foredrag og stande – to workshops med fokus på tillid står FTF for.
Hør erfaringer fra Vejle og Gentofte
Den ene FTF-workshop har titlen "Innovation gennem tillid". Her kan man bl.a. høre formand og næstformand fra HovedMED-udvalget (HMU) i Vejle Kommune fortælle om deres store personalepolitiske projekt, som kobler innovation og tillid.

Fra Gentofte Kommune kommer også både formand og næstformand for HMU og fortæller om deres erfaringer med, at medarbejdernes repræsentanter tager del i de daglige beslutninger sammen med ledelsen. Niels Thyge Thygesen, forsker fra CBS, sætter forandringerne i perspektiv.
Luk dit ledelsesrum op
FTF’s anden session på innovationsdagen handler om, hvordan lederen kan åbne sit ledelsesrum ved at arbejde med tillidsreformens syv principper.

Kommunaldirektør Rikke Vestergaard fra Kolding Kommune fortæller om de ledelsesmæssige udfordringer, som kommunen står overfor med inddragelse af medarbejdere og ledere i deres arbejde med tillid og innovation.
Formændene for FTF’s største lederforeninger, BUPL, Danmarks Lærerforening og DSR samt FTF’s formand Bente Sorgenfrey vil udfordre Rikke Vestergaard. Deltagerne får også mulighed for at deltage i debatten.



Programmet for dagen tager fat i de store velfærdsdagsordener, og går samtidig i dybden med forskellige sektorspecifikke udfordringer og muligheder, der ligger på vejen mod fremtidens velfærd.
Emner til debat er bl.a.:
Hvordan kan samskabelse kan vise vej til endnu bedre velfærdsløsninger?
Hvordan skaber vi bedre og mere bæredygtige velfærdsløsninger med udgangspunkt i borgernes ressourcer?
Hvordan giver digitale løsninger og ny teknologi størst værdi for borgerne?
Hvordan er ny ledelse med til at sætte retning på og styrke velfærdsudviklingen?
Hvordan bliver vi endnu bedre til at udvikle velfærden i samarbejder på tværs af sektorer og geografiske skel?
Hvordan styrkes fremtidens velfærdsmedarbejdere i at være aktive medskabere af ny velfærd?