"En offentlig sektor, hvor borgeren siger: Den er til for mig. Og hvor medarbejderen siger: Her kan jeg udfolde min faglighed – det er sådan en offentlig sektor, vi gerne vil have".
Sådan beskrev økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager det egentlige mål med tillidsreformen på et møde i dag – det første af fem inspirationsmøder.
Mødet, der var booket til sidste stol og gulvplads i en biografsal i Cinemateket i København, er det første af i alt fem møder rundt omkring i landet. Her drager parterne bag aftalen om modernisering af den offentlige sektor ud for at udbrede principperne bag aftalen, så de kan komme ud og leve lokalt.
Baggrunden for møderne er, at FTF og de øvrige arbejdsmarkedsparter i den offentlige sektor – OAO og Akademikerne, KL, Danske Regioner – i sommer indgik en mini-trepartsaftale med regeringen om samarbejde og modernisering af den offentlige sektor. Parterne fastlagde sammen syv principper for en tillidsreform, der skal føre til nye arbejdsgange og styreformer i den offentlige sektor. Den røde tråd i principperne er tillid og samarbejde og øget rum til faglighed, engagement og innovation.
Fejllærings-kultur, ja tak
Margrethe 
Vestager talte blandt andet om at skabe plads til at lære af hverdagens fejl.
"De fejl, der i sagens natur sker, når hele det kæmpestore felt som den offentlige sektor er, handler og agerer – de skal bruges til noget. Der tales om nulfejlskultur, men jeg tror faktisk ikke på, at den er så udbredt. Jeg har set mange gode eksempler på, at der fx i sundhedsvæsenet har en fejl-lærings kultur. Denne åbenhed overfor at lære af ting, der utilsigtet sker, ville det være rigtig godt at have meget mere af i politik", sagde Margrethe Vestager.

Hun fastslog, at tillidsreformen er et ‘meget stort projekt’.
"Det kommer regeringen ikke til at gøre alene. Samarbejdet og aftalen med parterne er helt afgørende. Vi har set hinanden i øjnene og sagt ‘vi gør det’. Det vil sætte ting i gang som forhåbentlig betyder, at medarbejderne vil opleve en reel lydhørhed overfor, at deres måde at arbejde og tænke nyt på, vil få betydning for, hvordan den offentlige sektor skal udvikles", sagde Margrethe Vestager til de fremmødte, hvoraf en del var medarbejdere og ledere fra arbejdspladser i den offentlige sektor, eksempelvis kommunale forvaltninger og institutioner, Rigspolitiet, jobcentre, Københavns Universitet, hospitaler og biblioteker. Også en del repræsentanter fra faglige organisationer var mødt op.
Foruden økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager kan man på inspirationsmøderne høre formændene for de tre faglige organisationer og repræsentanter fra de to arbejdsgiverorganisationer give deres bud på, hvordan tillidsreformen kan omsættes til konkret praktisk hverdag ude på de offentlige arbejdspladser.