Jeg er helt blæst bagover efter Lønmodtagernes Topmøde 2024!

Kunstig intelligens var omdrejningspunktet, og DR’s Koncertsal stod for de flotte rammer. Og tak til politikere, faglige ledere, arbejdsgivere og forskere til at bidrage til denne vigtige debat.

I løbet af dagen så vi spændende input fra lønmodtagerne Rasmus, Kasper, Leila og David, der delte deres personlige erfaringer med kunstig intelligens med os.

Tusind tak for det.

Hvordan sikrer vi, at kunstig intelligens skaber større lighed? Hvordan sørger vi for, at alle lønmodtagere får mulighed for at opkvalificere sig og blive en del af fremtidens arbejdspladser?

Morten skov

Ikke en fjern fremtid

I viste os, at kunstig intelligens ikke er en fjern fremtid, men allerede en realitet for mange lønmodtagere – både på godt og ondt.

Kaspers skaberlyst og Leilas erfaringer med robotter gjorde stort indtryk, men lige så vigtigt var Rasmus og Davids advarsler om, at vi fortsat skal sikre det gode arbejdsmiljø i den kunstige intelligens tidsalder.

Helt grundlæggende er jeg optimist, når det kommer til potentialet i ny teknologi. Vi står dog også over for udfordringer:

Hvordan sikrer vi, at kunstig intelligens skaber større lighed? Hvordan sørger vi for, at alle lønmodtagere får mulighed for at opkvalificere sig og blive en del af fremtidens arbejdspladser?

Vi skal investere i uddannelse

Her er vi nødt til at handle i fællesskab og sikre, at vi investerer i de nødvendige rammer – både fra politisk side og på arbejdspladserne. Det kræver, at vi investerer i uddannelse og sikrer, at lønmodtagerne har indflydelse på, hvordan kunstig intelligens implementeres på arbejdspladserne

Efter topmødet vil vi fortsætte den vigtige samtale om kunstig intelligens, som vi i FH vil tage med videre. Fremtiden er ikke noget, der sker af sig selv – det er noget, vi skaber sammen.

Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at sikre, at kunstig intelligens bliver en fordel for både lønmodtagere og arbejdspladser – og at lønmodtagernes stemme bliver hørt i udviklingen.

Tak for en fantastisk dag!