I FH arbejder vi for, at alle bliver behandlet værdigt og med respekt på deres arbejdsplads. Vi ser desværre stadig for mange eksempler på, at LGBT+-personer oplever at blive behandlet anderledes og diskrimineret på deres arbejdsplads på grund af deres seksuelle orientering.

Alle skal kunne føle sig trygge og inkluderede på deres arbejdsplads, og ingen skal være i tvivl om, at vi i fagbevægelsen kæmper for et arbejdsmarked, der rummer alle regnbuens farver

Morten Skov Christiansen, fungerende formand for FH.

“Alle skal kunne føle sig trygge og inkluderede på deres arbejdsplads, og ingen skal være i tvivl om, at vi i fagbevægelsen kæmper for et arbejdsmarked, der rummer alle regnbuens farver”, siger Morten Skov Christiansen, fungerende formand for FH.

Det gør en forskel, når arbejdspladsen er bevidst om de udfordringer, der kan være for LGBT+-personer, og vi ved, at unge LGBT+-personer siger op, undlader at søge en stilling og takker nej til jobtilbud, hvis ikke arbejdspladsen har fokus på aktivt at inkludere LGBT+-personer i virksomheden.

Det viser en rapport fra Boston Consulting Group og LGBT+ Danmark fra januar 2023.

81% oplever stadig diskrimination

Samme rapport viser, at 81% – altså 4 ud af 5 – LGBT+-personer på arbejdsmarkedet har oplevet eller overværet diskriminerende adfærd på deres arbejdsplads inden for de sidste to år.

Det er alarmerende tal – og slet ikke sådan det skal være, når man går på arbejde. Derfor er der al mulig grund til fortsat at have fokus på den diskrimination, der desværre stadig foregår ude på arbejdspladserne og i vores samfund generelt. I den forbindelse er Copenhagen Pride 2023 et vigtigt tiltag, siger Morten Skov Christiansen.

Det er alarmerende tal – og slet ikke sådan det skal være, når man går på arbejde. Derfor er der al mulig grund til fortsat at have fokus på den diskrimination, der desværre stadig foregår ude på arbejdspladserne og i vores samfund generelt.

MORteN SKOV

Basale menneskerettigheder

Vi ved, at arbejdspladserne spiller en central og afgørende rolle, når det handler om et godt arbejdsmiljø, uanset seksualitet og kønsidentitet. Derfor har vi også som fagbevægelse en opgave med at gøre arbejdsgiverne opmærksomme på, at inklusion af LGBT+-personer ikke alene er en indsats for et bedre arbejdsmiljø – men at det også gavner rekrutteringsgrundlaget. 

Derfor er det også positivt, at den nye barselslov forbedrer LGBT+-familiers orlovsmuligheder, og samtidigt giver fagbevægelsen et afsæt til at kæmpe for forbedringer af LGBT+ personers barselsrettigheder i overenskomsterne.

Kampen for LGBT+-rettigheder er en kamp for helt basale menneskerettigheder. Kampen for at have lov til at være den, man er. Det er kampen for, at kærlighed er kærlighed, og at kærlighed heldigvis kommer i alle regnbuens farver.

Gå med fagbevægelsen til Copenhagen Pride

Gå med fagbevægelsen til Copenhagen Pride

Igen i år kan du gå med fagbevægelsen gennem Københavns gader til Copenhagen Pride og vise, at du støtter op om LGBT+ personer og deres trivsel og rettigheder på arbejdsmarkedet.

Måske er du selv LGBT+ person, eller måske har du et barn, et barnebarn, en ven, en niece eller andre tæt på. Uanset hvad fejrer vi retten til at elske den man elsker og være den man er. 

Det er lørdag 19. august kl. 12-15