Tusindvis har mistet deres job under coronapandemien.

Men de dagpenge, som holder hånden under lønmodtagere, der mister jobbet – de er ikke, hvad de har været.

Siden midten af 90’erne er dagpengene steget meget mindre en lønnen. Det betyder, at mange i dag får en meget mindre del af lønnen, end de ville have fået, hvis dagpengene var fulgt med lønnen de sidste tre årtier.

Men hvor meget mindre er dagpengene mon blevet værd hver måned? Svarer beløbet til et par kondisko, en støvsuger eller en ny cykel?

Test din viden om dagpenge i FH’s store quiz:

Den hårfine balance mellem fleksibilitet for arbejdsgiverne og tryghed for lønmodtagerne, som det succesfulde danske arbejdsmarked hviler på, er i alvorlig fare. Dagpengene, som skulle sikre lønmodtagerne tryghed, hvis de mister deres arbejde, er gradvist blevet udhulede gennem årtier. Det betyder, at ledige i dag typisk mister over halvdelen af deres indtægt, når de mister…