Som faglige organisationer arbejder vi for et mere mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked, hvor der ikke finder chikane og diskrimination sted.
I anledning af Copenhagen Pride i denne uge er det værd at huske på, at vi alle har et ansvar for at sikre et tolerant og åbent arbejdsmarked med plads til alle mennesker uanset forskel af køn, alder, etnicitet, handicap og seksualitet.
Desværre skjuler alt for mange LGBT+-personer deres seksualitet på jobbet. Det viser en undersøgelse fra foretaget af Epinion sidste år for LO, FTF og Akademikerne. 40 procent af de adspurgte LGBT+-personer er slet ikke eller kun i mindre grad åbne om deres seksualitet/kønsidentitet og dermed deres familie- og privatliv på arbejdspladsen. 

Det er et stort problem. Vi ved, at åbenhed om personlige forhold har stor betydning for den generelle trivsel og deltagelse i fællesskabet på arbejdspladsen. 
Vi ved også fra en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed fra 2015, at homo-, biseksuelle og i særlig grad transpersoner oplever mere stress end den heteroseksuelle og ciskønnede del af befolkningen. Generelt har LGBT+-personer ifølge undersøgelsen en markant ringere mental og fysisk sundhed end resten af befolkningen. 

Men svarene på hvorfor LGBT+-personer trives ringere, kender vi ikke. Fordi der kun sjældent bliver spurgt ind til respondenternes seksualitet og kønsidentitet i befolkningsundersøgelser er data yderst sparsomt. Dermed ved vi ikke nok om det reelle omfang og hvilke faktorer, der i så fald spiller ind på mistrivslen. 
Om den manglende forskning skyldes berøringsangst hos forskere og videninstitutioner, kan vi kun gisne om. Men vi ved, at datafortrolighedspolitikker i nogle tilfælde forhindrer i at spørge til seksualitet, hvilket er gældende hos Danmarks Statistik. 
Selvfølgelig skal vi beskytte følsomme privatlivsoplysninger, som potentielt kan misbruges, men det kan andre lande tilsyneladende godt finde ud af. Således har både Sverige, England og USA gennemført større befolkningsundersøgelser, som giver mulighed for at indfange LGBT+-personer i respondent-gruppen.
Mere viden og evidens på LGBT+-området vil bidrage til flere målrettede indsatser, som på sigt vil medføre et mere mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked. Samtidig vil mere viden kunne være med til at nedbryde nogle af de fordomme og misforståelser, der desværre stadig eksisterer om LGBT+-personer i vores samfund.  
Indlægget er bragt i Jyllands-Posten i dag og er underskrevet af: Nanna Højlund, næstformand i LO, Bente Sorgenfrey, formand for FTF, Lars Qvistgaard, formand  for Akademikerne.