I aften mødes repræsentanter fra dansk fagbevægelse samt danske arbejdsgivere med Marianne Thyssen, der er EU-kommissionens social- og beskæftigelseskommissær. Ved middagen skal der bl.a. diskuteres sociale rettigheder på tværs af EU-medlemslandene, adgang til arbejdsmarkedet samt velfærdsydelser.
Men torsdag formiddag den 9. februar inviteres også almindelige borgere til debat med Marianne Thyssen i København. Til borgerdialogmødet er mikrofonerne klar til publikum.

Du kan benytte lejligheden til at spørge ind til det EU-emne, der optager dig, lover EU-kommissionen på sin hjemmeside:
"Vær med, og spørg for eksempel om, hvad EU gør for at fremme beskæftigelsen i Europa. Gør EU egentlig noget for at bekæmpe fattigdom og ungdomsarbejdsløshed? Hvordan får vi mere sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen? Er der plads til de ældre på arbejdsmarkedet?"
Kommissionen rejser selv spørgsmålet om velfærdsturisme:
"Hvor omfattende er velfærdsturisme, og hvorfor skal vi overhovedet dele dansk velfærd med andre? Hvad med efteruddannelse og omskoling? Og kan Danmark bevare den danske model? Det er bare om at møde op og udveksle synspunkter. Det bliver en spændende formiddag med stof til eftertanke, som du ikke må gå glip af."