Statsminister Lars løkke Rasmussens åbningstale lagde vægt på, at der skal skabes flere job i hele landet, men samtidig viste den, at Løkke har en blind vinkel over for de store problemer med arbejdsmiljøet, der hvert år tømmer arbejdsmarkedet for mange gode kræfter og koster samfundet milliarder i sygedagpenge, tabt arbejdsfortjeneste, behandling osv.
”Lars Løkke har en helt blind vinkel på arbejdsmiljøet og lønmodtagernes muligheder for at udvikle sig i deres arbejdsliv fx med efteruddannelse. Han vil have flere til at arbejde, men er ligeglad med, at hver tiende lider af alvorlig stress, og at det har store omkostninger både for den enkelte og samfundet. Det er godt, at statsministeren vil skabe flere job, men det er mindst lige så vigtigt, om danskerne kan tåle de job, og om de har mulighed for at udvikle deres kompetencer løbende”.
Sådan siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey, der bl.a. henviser til FTF’s helt nye psyk-undersøgelse, der viser, at der er en stigning i den alvorlige stress blandt fx lærere, bankansatte, sygeplejersker og andre på FTF-området. Det er nu hver tiende, der er ramt af alvorlig stress, viser undersøgelsen.

Bente Sorgenfrey siger:
”Regeringens finanslovsudspil vil skære dramatisk i arbejdsmiljø-indsatsens, selv om flere mennesker får alvorlig stress. Det hænger simpelthen ikke sammen. Vi skal netop passe godt på de danskere, der arbejder”.
Trepartsforhandlinger forude
Statsministeren bebudede i sin åbningstale også, at han vil starte trepartsforhandlinger med arbejdsmarkedets parter, og at forhandlingerne bl.a. skal handle om at skabe flere job, praktikpladser og den nødvendige arbejdskraft til virksomhederne:
”Jeg ser frem til trepartsforhandlinger, og jeg er helt enig i, at et vigtigt mål er at skabe flere job. Jeg tror også, at det bliver vigtigt at diskutere, hvordan uddannelse og anvendt forskning kan hjælpe os til det mål”, siger Bente Sorgenfrey.
I åbningstalen lagde Lars Løkke Rasmussen meget vægt på at skabe et land, hvor væksten ikke kun er i de store byer. Netop derfor er det dumt, at regeringen vil spare massivt på uddannelsesområdet. Det vil føre til lukning af uddannelsessteder uden for de store byer, og det vil skade den lokale vækst, påpeger Bente Sorgenfrey.

Hun roser til gengæld, at statsministeren vil gå efter et bredt forlig på dagpengeområdet: ”Det er helt afgørende, at vi får et bedre dagpengesystem, der har et bredt flertal bag sig, så vi får skabt ro på det område”.