Beskæftigelsen i EU steg sidste år kvartal for kvartal i EU. I årets sidste aftog stigningen dog både i eurozonen og hele EU med 0,1 procentpoint. Stigningen var kun på 0,1 procent i forhold til tredje kvartal i eurozonen og 0,2 procent i EU-28.
På et år var beskæftigelsen steget med 1,0 procent i hele EU og med 0,9 procent i eurozonen, der stadig har de største problemer med både at afskaffe arbejdsløsheden og få gang i beskæftigelsen. Store lande som Frankrig og Italien halter bagefter de fleste andre i kampen om at få flere i arbejde, mens både Spanien og Grækenland øgede beskæftigelsen markant i 2014. Beskæftigelsen var 2,4 procent højere i fjerde kvartal end i samme kvartal året før i begge lande, mens stigningen kun var på 0,2 procent i Frankrig og 0,4 procent i Italien, der oplevede et fald på 0,2 procent fra tredje til fjerde kvartal.

Tyskland havde en lille stigning i beskæftigelsen i hvert kvartal i 2014 og nåede i fjerde op på en samlet stigning på 1,0 procent i forhold til året før, mens den var på 0,6 procent i både Holland og Østrig, der ligesom Tyskland har lav arbejdsløshed.
I Norden havde Sverige den største fremgang på årsbasis. Beskæftigelsen var steget med 1,5 procent, mens den i Danmark var på 0,8 procent. Finland i eurozonen havde et direkte fald på 0,2 procent.
I Storbritannien tager premierminister David Cameron udviklingen i beskæftigelsen som et tegn på, at eurozonen ikke virker. Beskæftigelsen i Storbritannien – uden for eurozonen – steg med 2,0 procent på et år. Storbritannien skabte efter Camerons beregning lige så mange job gennem de seneste fem år som alle de øvrige EU-lande tilsammen. I stedet for at skubbe realiteterne ind under tæppet, burde man i EU sammen arbejde på at skabe det, der var behov for, sagde premierministeren til BuzzFeed.
Kilde: fagligt.eu