Mens de almindelige borgere bliver ramt af regeringers besparelser og stagnerende lønninger, betaler nogle rige borgere og også multinationale selskaber ikke deres fair del af skatterne. Det må ændres, mener generalsekretæren for den Europæiske Faglige Samling, EFS, Bernadette Ségol. På et møde i EFS’ eksekutivkomite den 10.-11.3.2015 fik hun opbakning til ledelsens udspil til skatteforslag, der kommer med konkrete forslag til, hvordan skatteunddragelser kan bekæmpes. Det anslås, at de koster de europæiske samfund over 7.500 milliarder kroner om året.
EFS finder, at det skal koste borgere og selskaber, der ikke betaler deres skatter. De må holdes ude af offentlige udbud, så de ikke får opgaver af de myndigheder, de undlader at betale deres fair skat til, men benytter sig af skatteparadiser.
Bedre skatteadministration i landene er et andet af forslagene. EFS mener, at det må indgå i de ændringer af strukturer i samfundene, der er led i den europæiske styring i det såkaldte europæiske semester med anbefalinger til landene.
Mere interesseret i konkurrence om skatter end i samarbejde
For at få overblik over forholdene på skatteområdet i Europa må et europæisk undersøgelsescenter, EuroTax, samle oplysninger ind om de grænseoverskridende skatteforhold. Multinationale selskaber må også oplyse om deres konti og aktiviteter i de forskellige lande.
Gennem de seneste mange år er der kommet oplysninger frem om store revisionsfirmaer, der ikke har levet op til det ansvar, der er forbundet med revision af store firmaer. EFS lægger op til at bryde de fire dominerende revisionsfirmaers magtposition.
Bernadette Ségol finder, at landes regeringer er mere optaget af at konkurrere på skatteområdet og skære administrative byrder væk end at samarbejde om skatterne og undersøge forholdene.

Enhver euro, der ikke betales i skat, er en euro, der tages væk fra den grundlæggende service og velfærdsydelser. Det er tid for mere fairness, siger Bernadette Segol.
Kilde: fagligt.eu