EU-Kommissionen forhandler i denne tid med USA om en transatlantisk handels- og investeringsaftale mellem EU og USA, som udgør to af verdens største økonomiske områder.
Analyser viser, at Danmark kan øge væksten, hvis det lykkes at lukke en aftale med USA. Copenhagen Economics vurderer, at dansk økonomi vil vokse med 0,3 pct., og at eksporten til USA vil stige med 14 mia. kr. fra de 100 mia. kr., den udgør i dag. 
”Vi stiller os positivt overfor at opnå en aftale mellem EU og USA, som kan skabe mere handel og flere investeringer på tværs af Atlanten. Sådan en aftale kan få stor betydning for dansk vækst og danske jobs”, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey.
På et fællesmøde mellem de tre danske hovedorganisationer, som foruden FTF tæller LO og Akademikerne, blev der opnået enighed om et fælles positionspapir, som lægger linjer for, hvornår hovedorganisationerne kan støtte op om en endelig aftaletekst.
Ikke aftale for enhver pris
Hovedorganisationerne har lagt sig på en positiv linje, men der er områder, hvor der ikke må slækkes på de nuværende regler og standarder. 
”Vi ønsker ikke en aftale med USA for en hver pris. Aftalen skal naturligvis indeholde standarder for arbejdstagerrettigheder og klausuler, der gør, at vi f.eks. i Danmark kan opretholde vores velfærdssamfund og den offentlige sektor, som vi alle sammen nyder godt af. Udefrakommende skal ikke kunne tvinge os til at ændre på det med udgangspunkt i handelsaftalen”, udtaler Bente Sorgenfrey. 
FTF fortsætter arbejdet med at sikre arbejdstagerrettigheder i aftalen og indgår i dialog med såvel nordisk som europæisk fagbevægelse som den danske regering og EU-institutionerne.
Aftalen vil i sidste ende blive bedømt på evnen til at skabe vækst og job i både EU og USA, men det er også FTF’s forhåbning, at aftalen kan blive et eksempel til efterfølgelse i andre lignende aftaler mellem EU og andre lande og regioner.