Eurolandet Estland havde klart den højeste lønstigning i tredje kvartal 2013. På et år var lønningerne steget med 8,3 procent. Lønningerne i Litauen og Letland var på 5,8 og 5,6 procent. 

Generelt steg lønningerne i EU med 1,2 procent i tredje kvartal 2013 mod 1,3 procent i andet kvartal 2013. I kriselande må lønmodtagerne fortsat se, at de har mindre at leve af. Lønningerne på Cypern faldt med 7,7 procent og er dermed faldet hvert kvartal i over et år. I Irland, der ellers er i økonomisk bedring, faldt lønningerne med 1,4 procent og i Portugal med 0,2 procent og Slovenien med 0,4 procent efter et fald på 5,9 procent i andet kvartal.
Opgørelsen fra Eurostat viser også, at Tjekkiet er inde i en økonomisk turbulent periode. For første gang faldt lønningerne. I tredje kvartal var tilbagegangen på 2,9 procent mod en stigning på 5,5 procent i første kvartal og 1,6 procent i andet kvartal.
De tyske lønstigninger lå over gennemsnittet i EU og var på 1,7 procent. Det var de laveste lønstigninger i over et år. I Østrig, der har den laveste arbejdsløshed i EU, var lønstigningerne på 3,7 procent. I Holland, hvor arbejdsløsheden også er lav, var stigningerne på 1,3 procent og dermed også over gennemsnittet. I Danmark er lønstigningerne på 0,7 procent. Eurolandet Estland havde klart den højeste lønstigning i tredje kvartal 2013. På et år var lønningerne steget med 8,3 procent. Lønningerne i Litauen og Letland var på 5,8 og 5,6 procent. 
Opgørelsen viser, at landene holder igen med stigningerne i de indirekte lønomkostninger. De var på 0,3 procent og på det laveste niveau i over et år og trak dermed arbejdsgivernes samlede lønudgifter ned i forhold til lønudgiften.
Kilde: fagligt.eu