Færre hjemløse, kriminelle unge mellem 15-17 år og stofmisbrugere om syv år. Regeringen har netop præsenteret nye sociale mål frem mod 2020.
De mange tiltag er beskrevet i udspillet "Alle skal med", og der er nu sat nogle konkrete mål.
Det er fornuftigt, mener Bente Sorgenfrey. Hun er formand for hovedorganisationen FTF, der tæller 78 forbund for blandt andet socialrådgivere, pædagoger og andre, som kommer til at arbejde med de forskellige sociale 2020-mål.
"Det er positivt, at regeringen nu er klar med en social profil. Det har vi savnet. Når det så er sagt, er det vigtigt, at målene bliver fulgt op af nogle klare og forpligtende tids- og handleplaner," siger Bente Sorgenfrey.
Ifølge "Alle skal med" skal der i 2020 være 25 procent færre hjemløse end i dag.
Flere skal have en uddannelse
Regeringen vil frem mod 2020 også have halvdelen af udsatte børn og unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse. I dag tager 36 procent af de udsatte børn og unge en ungdomsuddannelse. Målet om at øge andelen til 50 procent er ifølge FTF slet ikke ambitiøst nok.
"Når vi for alle andre unge siger, at 95 procent skal have en ungdomsuddannelse, så må vi også gøre det for de unge med en svær opvækst. En uddannelse er den bedst mulige investering i fremtiden. Både for den enkelte og samfundet. Derfor vil det klæde regeringen at sigte endnu højere på de udsatte unges vegne," siger Bente Sorgenfrey.
Hun mener, at hele værktøjskassen med forskellige støtteordninger skal i brug. Det gælder blandt andet mentorer, lektiehjælp og alle de andre tiltag, der kan hjælpe unge. På den måde øges chancerne for at gennemføre en uddannelse, der ifølge alle undersøgelser gør en kæmpe forskel.
FTF efterlyser også, at regeringen bruger den fattigdomsgrænse, den selv har valgt at indføre. På 10 år er antallet af fattige fordoblet, men torsdagens udspil nævner det ikke.
"Der er fattige i Danmark, og der er blevet flere af dem. Derfor undrer det os, at regeringen ikke har sat et mål for reduktion af fattigdom," siger Bente Sorgenfrey.