42.200 personer. Så mange danskere lever i fattigdom. Det viser en netop offentliggjort rapport fra regeringens ekspertudvalg i fattigdom. De mener, at en fattigdomsgrænse er nødvendig for at bekæmpe social ulighed.
Med den anbefalede fattigdomsgrænsen vil regeringen fremover kunne finde dem, som over længere tid har manglet økonomiske ressourcer. Og det er en rigtig god ide, mener FTF’s formand Bente Sorgenfrey.
"Vi er nødt til at indføre den fattigdomsgrænse nu. Så sikrer vi, at alle får økonomisk hjælp til at leve et værdigt liv og tage aktiv del i samfundet," siger Bente Sorgenfrey
Hun tilføjer, at det er mindst ligeså vigtigt at bruge en fattigdomsgrænse i forhold til regulering af overførselsindkomster som kontanthjælp og andre behovsbestemte ydelser.
Økonomi er nøglen
Regeringens ekspertudvalg blev nedsat i maj 2012 og har siden undersøgt behovet for en dansk fattigdomsgrænse. Efter et års arbejde defineres fattigdom som en situation, hvor:
"En person eller en familie ufrivilligt har væsentlig dårligere livsvilkår sammenlignet med den øvrige befolkning".
Ifølge ekspertudvalget er manglende økonomiske ressourcer en af de væsentligste grunde til, at mange mennesker ender på den forkerte side af fattigdomsgrænsen.
Derfor mener Bente Sorgenfrey, at regeringen hurtigst muligt skal indføre udvalgets anbefalinger.
"Regeringen har ikke længere nogen undskyldning for ikke at indføre en fattigdomsgrænse, og vi skal i gang nu, så vi kan forebygge, at børn og unges skæbner bliver afgjort af forældrenes dårlige økonomi," siger Bente Sorgenfrey.