Nu begynder de svære trepartsforhandlinger, der skal være med til at finansiere fremtidens velfærd og skabe flere job. Regeringen har netop præsenteret kommissoriet til trepartsforhandlingerne.
FTF skal som hovedorganisation forhandle på vegne af 450.000 privat og offentligt ansatte med regeringen, arbejdsgivere og den øvrige fagbevægelse.
FTF’s formand Bente Sorgenfrey siger, at målet er en politisk helhedsløsning, der skaber nye job og sikrer velfærden.
"FTF går til det her for at skabe grundlaget for ny vækst, der kan føre til nye job, men vi vil ikke bede danskerne arbejde mere, før konjunkturerne er til det", siger Bente Sorgenfrey.
Lang optakt
Optakten til forhandlingerne har varet længe, men det endelige kommissorium ser ifølge Bente Sorgenfrey fornuftigt ud.

"Jeg hæfter mig især ved, at regeringen har lyttet til vores kritik og taget arbejdsmiljøet med. Hvis vi skal bede danskerne om at arbejde mere, så må vi sørge for, at de ikke bliver slidt op, inden de trækker sig tilbage," siger FTF-formanden.
En ny stor undersøgelse blandt 24.000 lærere, pædagoger, sygeplejersker og andre FTF’ere viser, at 15.000 fuldtidspersoner om året er syge på grund af elendigt psykisk arbejdsmiljø. Det skal holdes op i mod, at målet for trepartsforhandlingerne er at øge arbejdsstyrken med 20.000 personer.

Bente Sorgenfrey er også glad for, at regeringen nu lægger op til en tillidsreform for den offentlige sektor.
"Vi har længe arbejdet for en tillidsreform, hvor vi får befriet den offentlige sektor for unødigt bureaukrati. Det er hævet over enhver tvivl, at medarbejderne skal have bedre plads til de faglige vurderinger for at kunne udvikle den offentlige sektor. Der er behov for et tæt partnerskab med medarbejderne og deres organisationer for at skabe den udvikling" siger Bente Sorgenfrey.
Regeringen har på forhånd lagt op til forhandlinger frem mod Sankt Hans.