Billed af en kvinde der er ramt af stress

Sådan kan du hjælpe med at bekæmpe partnervold

Din kollega bliver mere indadvendt og trækker sig fra fællesskabet. Hendes sygefravær vokser, og du har mistanke om, at hun bliver udsat for partnervold. I sådan en situation kan det svært at vide, hvordan man kan hjælpe. Tillidsrepræsentanter, kolleger og ledere skal blive bedre til at spotte og håndtere medarbejdere, som udsættes for vold i hjemmet. Derfor har FH i samarbejde med Danner lavet en pjece med konkrete råd.

Gør op med uretfærdige mørketal: Anmeld arbejdsulykker

Over halvdelen af alle arbejdsulykker bliver aldrig anmeldt. Det viser beregninger fra Arbejdstilsynet. Som tillidsvalgt bør du påpege problemet overfor din arbejdsgiver og kollegaer, mener specialkonsulent på ulykkesområdet fra Arbejdstilsynet.

Hver tredje ansatte: Vi har for travlt!

Mere end hver tredje medarbejder oplever, at arbejdsmængden er for høj. Det viser ny FTF-undersøgelse. Som TR og AMR bør du råbe vagt i gevær overfor ledelsen, hvis du og dine kollegaer har for travlt, mener psykolog.

Helt galt: En ud af ti oplever mobning på jobbet

Knap hver tiende ansatte har været udsat for mobning i arbejdstiden. Det viser ny undersøgelse blandt faggrupper under FTF, såsom pædagoger, sygeplejersker og finansansatte. Som tillidsvalgt kan du bruge retningslinjer for mobning til at forebygge og gøre op med en usund arbejdskultur, mener erhvervspsykolog Camilla Holst.

Bak op om ny Facebook-side: #JobUdenStress

FTF lancerer en ny Facebook-side, hvor du og I kan være med til at sætte fokus på vigtigheden af et arbejdsliv uden stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø. Fortæl din historie, og brug #JobUdenStress på Facebook og Twitter.

Otte råd: Sådan undgår du sexchikane på jobbet

Seksuelle krænkelser er hverdag på alt for mange arbejdspladser. Det har MeToo-kampagnen gjort opmærksom på. Erhvervspsykolog Louise Dinesen giver gode råd til, hvordan du som tillidsvalgt gør op med en usund arbejdskultur.