Alt for mange går hjem med hjertebanken, hovedpine, hukommelsestab eller ligger søvnløse om natten som følge af presset på jobbet. Faktisk angiver hele ni ud af 10 stressramte FTF’ere (dvs. faggrupper så som pædagoger, lærere, sygeplejersker, it- eller finansansatte) i en ny undersøgelse, at arbejdet er en væsentlig årsag til deres stress.

Derfor lancerer FTF en ny Facebook-side, hvor du kan være med til at skabe et arbejdsliv uden stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Målet med siden er at sætte fokus på omfanget af stress og ikke mindst at råbe politikerne op, så de ligestiller fysisk og psykisk arbejdsmiljø i praksis.

I 2017 handlede kun to procent af Arbejdstilsynets afgørelser om psykisk arbejdsmiljø. Det stemmer på ingen måder overens med de efterhånden mange undersøgelser, der interesserer sig for lønmodtageres arbejdsmiljø.

Vær med til at sætte fokus på problemet – ikke kun for FTF-grupperne, men for danskerne generelt, da kampen er en fælles kamp.

Det gør du ved at dele din personlige oplevelse med stress eller dårligt psykisk arbejdsmiljø. Din historie om, hvordan stressen rammer din familie og dine nære. Hvordan dokumentationskrav, rigid styring og det høje arbejdspres rammer dig selv. Hvordan det dårlige psykiske arbejdsmiljø presser dine kollegaer og har betydning for den service, borgerne oplever på hospitalsgangen, i vuggestuen, bag skranken i jobcentret eller som kunde eller klient. Husk at bruge #JobUdenStress. På den måde når din fortælling ud til et bredere publikum. Husk også, at når du deler data som disse på de sociale medier, bliver de offentligt synlige og er gemt for eftertiden – du skal med andre ord være villig til at stå ved dine ord både nu og fremadrettet.

Facebook-siden skal vise, at der er behov for politisk handling, klare regler og klare krav til arbejdsgiverne om forebyggelse og håndtering af dårligt psykisk arbejdsmiljø samt uddannelse af personaleledere i psykisk arbejdsmiljø. Og for, at arbejdsgivere og lønmodtagere hjælpes ad på arbejdspladsen med at sikre #JobUdenStress.
Se også hele temaet om psykisk arbejdsmiljø her.