Mandlig industrimedarbejder. Nordic Sukker.

Vi skal huske lønmodtagerne i Glasgow på COP26

Bølgerne går i disse dage højt i den skotske by Glasgow. COP26 er i fuld gang, og verdens ledere er samlet til, hvad der af flere er blevet kaldt for ”den sidste chance” for at nå Parisaftalens mål om 1,5 graders global temperaturstigning. Det er imidlertid helt afgørende, at vi ikke glemmer lønmodtagerne, når der forhåbentlig bliver sat handling bag ordene fra Parisaftalen.

I Filippinerne går fagbevægelsen rettens vej for at stoppe klapjagt på fagligt aktive

Omfanget af børnearbejde er vokset under coronapandemien

Den internationale arbejdsorganisation, ILO skønner, at COVID-19 har kostet, hvad der svarer til 255 millioner job. Samtidig er omfanget af børnearbejde vokset, så det omfatter 160 mio. børn. Der er brug for handling nu, hvis vi skal indfri FN’s verdensmål.

EU-parlamentet, der viser de blå flag

FH til EU-Kommissionen: Hold fingrene fra lønnen

Coronakrisen kalder på løsninger fra EU-kommissionen. Men bindene lovgivning om mindsteløn er ganske enkelt ikke den rigtige medicin til de udfordringer, vi står overfor. Arbejdsmarkederne i EU er nemlig skruet så forskelligt sammen, at det ikke giver mening at have nogen form for harmonisering på dette område.

Stop med at spille hasard med de unges uddannelser

Regeringens finanslovsudspil lægger op til at fortsætte den katastrofale sparepolitik på uddannelserne frem til 2022. Det er en farlig og uansvarlig vej at gå fremtiden i møde med. Det skriver jeg i Politiken i dag sammen med Lizette Risgaard og Lars Qvistgaard

Alle uddannelser skal fritages fra sparekrav

Regeringen vil finde løsninger for erhvervsskolerne. Et godt træk - men det er nødvendigt at friholde ALLE uddannelser for de sparekrav, som er ved at ødelægge hele vores uddannelsessystem. Det skriver jeg i dag i Altinget.