For vi skal lykkedes med to ting på én gang, hvis vi skal sikre flere faglærte.

På én gang skal vi 

1) sikre erhvervsuddannelser med prestige, dygtige undervisere og det faglige niveau helt i top, mens vi 

2) samtidig gør uddannelsesstien lidt bredere, så flere unge med særlige behov kan tage og færdiggøre en uddannelse.

Regeringens nye udspil: Forberedt på fremtiden VII – En markant styrkelse af erhvervsuddannelserne, starter de politiske forhandlinger om udmøntning af de resterende erhvervsuddannelsesmidler, som særligt skal øge kvaliteten og styrke fastholdelsen af elever og lærlinge på landets erhvervsuddannelser.

I mine øjne står udspillet klart på begge af de to ben. Ca. halvdelen af de 660 mio. kr., som der er afsat til dette udspil, fordeles ud på erhvervsskolerne til et kvalitetsløft uden alt for mange bindinger, mens resten skal bruges på en række initiativer, der bl.a. skal komme elever og lærlinge med særlige behov til gode.

I FH mener vi, at regeringen her har fundet en god balance. Ofte drukner nye tiltag i proceskrav, men her får erhvervsskolerne frihed til selv at prioritere de ekstra midler, hvor de bedst kan styrke kvaliteten.

Man da bliver en lille smule stolt af sit land, når vi herhjemme fortsat investerer i vores unge og i uddannelse – på trods af handelskrig, Trump og usikkerhed alle steder!

nanna højlund

Tak for tilliden til skolerne.

Blandt de målrettede indsatsområder, som udspillet også lægger op til, er der særlig grund til at rose forslaget om, at elever og lærlinge med funktionsnedsættelser kan tage en erhvervsuddannelse på forlænget tid. 

FH har netop tidligere fremsat et sådant forslag

Og til slut vil jeg bare sige, at man da bliver en lille smule stolt af sit land, når vi herhjemme fortsat investerer i vores unge og i uddannelse – på trods af handelskrig, Trump og usikkerhed alle steder.

Stor respekt!