Efter fire krævende dage ved WorldSkills 2024 i Lyon, Frankrig, blev landbrugsmaskinmekanikeren Birgitte Brunsgaard Jacobsen fra Sjørup Group A/S hædret med en bronzemedalje søndag aften under en stor ceremoni på Groupama Stadium.

Den 22-årige Birgitte Brunsgaard Jacobsen er nu blandt verdens elite inden for sit fag.

Det er så fedt at vise frem, at man sgu ikke skal være bange for at komme her, selvom man er en kvinde!

Birgitte Brunsgaard Jacobsen

“Det er vanvittigt, jeg kan slet ikke tro på det.

Det betyder rigtig meget. Det er så fedt at vise frem, at man sgu ikke skal være bange for at komme her, selvom man er en kvinde”, siger bronzevinderen til Fagbladet3F.

1500 unge kæmpede i Lyon

Birgitte deltog i kategorien Heavy Vehicle Technology, og hun er helt historisk den første kvinde nogensinde, der har nået podiet i denne kategori. Birgitte beviste hermed, at hun er et vaskeægte forbillede for unge kvindelige faglærte.

Konkurrencerne begyndte onsdag den 11. september og strakte sig over fire dage med deltagelse af 1500 unge fagfolk fra 65 lande, som konkurrerede i 62 forskellige discipliner.

I 2025 vil Danmark være vært for EuroSkills, hvor op mod 600 talentfulde unge håndværkere fra hele Europa vil kæmpe om EM-medaljer i 38 forskellige fag. EuroSkills 2025 finder sted i MCH og Jyske Bank Boxen i Herning i september 2025. Foto: Lasse Skov

Guld til flisemurer

For første gang i 13 år har Danmark også genvundet guldet ved World Skills.

Flisemureren Kristian Bak Hansen sikrede sig den prestigefyldte førsteplads og bringer æren hjem til Hjørring.

Ud over de to medaljevindere modtog Danmark også flotte hædersmedaljer i hele ni forskellige fag. Disse medaljer tildeles deltagere, der opnår 700 ud af 800 mulige point, men som ikke placerer sig på podiet.

Om den fantastiske danske præstation til World Skills 2024 siger FH-formand, Morten Skov:

“Det skal være slut med at tale erhvervsuddannelserne ned.

De skaber essentielle specialister i verdensklasse. Kristian og Birgitte er to rollemodeller i en tid, hvor vi har brug for, at langt flere vælger at blive faglært!”

World Skills er Frankrigs tredjestørste event i år, kun overgået af OL og Tour de France.

Ud over de to medaljevindere modtog Danmark også hædersmedaljer i ni forskellige fag. Disse medaljer tildeles deltagere, der opnår 700 ud af 800 mulige point, men som ikke placerer sig på podiet. Foto: Lasse Skov

Euro Skills til Danmark

I 2025 vil Danmark være vært for EuroSkills, hvor op mod 600 talentfulde unge håndværkere fra hele Europa vil kæmpe om EM-medaljer i 38 forskellige fag. EuroSkills 2025 finder sted i MCH og Jyske Bank Boxen i Herning i september 2025.