Krigen i Gaza blev drøftet på NFS-styrelsesmøde i Vilnius med generalsekretæren for ITUC (International Trade Union Confederation), Luc Triangle.

Luc kom direkte til Vilnius fra kongres i ITUC’s regionale organisation i Asien. Luc fortalte, at det var lykkedes at lave en udtalelse, som både israelske, Histadrut og palæstinensiske, PGFTU bakker op om.

Luc fortalte, at samarbejdet mellem Histadrut og PGFTU går mange år tilbage, og det er værd at bemærke, at aktiviteterne, hvor Histadrut laver kurser og giver juridisk hjælp til PGFTU’s medlemmer, er fortsat under krigen.

Tilslutning til samme udtalelse stor sejr

På møder med de to organisationer, har Luc Triangle gjort det klart, at PGFTU må tage klar og entydig afstand fra Hamas’ terrorhandlinger, og Histadrut må sige fra over for de negative konsekvenser af krigen for de palæstinensere, der arbejder i Israel.

”Det er glædeligt, at det mangeårige samarbejde mellem Histadrut og PGFTU for at forbedre vilkårene for palæstinensiske arbejdere, fortsætter. Det giver håb for fremtiden – i en svær tid i en svær region – at de er bevidst om deres ansvar og rækker hånden ud til hinanden

flemming H. Grønsund

Luc Triangle opfordrede til, at man afholder sig fra at gøre sig til eksperter i en meget kompleks konflikt og ser det som en stor sejr, at israelsk og palæstinensisk fagbevægelse kan tilslutte sig den samme udtalelse og fastholder deres kontakt og dialog.

Flemming Grønsund deler Luc Triangles glæde over den fælles opbakning fra de to faglige organisationer til udtalelsen fra ITUC-Asia Pacific:

”Det er glædeligt, at det mangeårige samarbejde mellem Histadrut og PGFTU for at forbedre vilkårene for palæstinensiske arbejdere, fortsætter. Det giver håb for fremtiden – i en svær tid i en svær region – at de er bevidst om deres ansvar og rækker hånden ud til hinanden”.  

Læs udtalelsen

NFS-styrelsesmøde i Vilnius

NFS-styrelsesmøde i Vilnius

På det fælles styrelsesmøde i Vilnius har nordisk fagbevægelse også vedtaget en støtteerklæring til finsk fagbevægelse, som oplever begrænsninger i retten til at strejke. I Sverige har IF Metall siden 27. oktober strejket mod Tesla, som bryder med grundlæggende regler på det svenske arbejdsmarked.

Læs mere her