“Jeg er helt høj over at være blandt de sidste fem, så skulle det ske, at jeg ikke vinder, vil det være ok med mig, for det er allerede kæmpestort nu.” 

Sådan siger Pia Dideriksen, fællestillidsrepræsentant for ældreområdet i Mariagerfjord Kommune, om at være blevet valgt som en af bare fem finalister blandt mere end 300 indstillede kandidater til prisen som Årets tillidsrepræsentant.

Det er en stor indflydelsespost, hvor jeg får lov til at repræsentere både mig selv og andre og kæmpe for en sag. Mit hjerte banker for, at vi skal have ordentlige arbejdsvilkår, og med mit mandat har jeg muligheden for at ytre mig om de meninger og holdninger, der er derude

Pia Dideriksen

For alene det at være blevet indstillet til prisen af kollegerne i Mariagerfjord Kommune en stor ting for Pia Dideriksen.

“Det betyder rigtig meget for mig, at det er en kollegial indstilling. Hele den cadeau, der ligger i det, og at der er blevet tænkt på mig som en, der har gjort sig fortjent til en så fornem pris,” siger Pia Dideriksen.

Stine Louise Nielsen er kollegaen, der ikke kunne lade være at tænke på Pia Dideriksen til prisen som Årets tillidsrepræsentant.

Hun er ikke et øjeblik i tvivl om betydningen at have en fællestillidsrepræsentant som Pia Dideriksen:

“Pia har det største og mest målrettede engagement i sit virke som fællestillidsrepræsentant, og hun taler til hver en tid medarbejdernes sag. Hun er et udadvendt, smilende, positivt, velforberedt og vellidt menneske, som altid står klar med hjælp og støtte, hvad enten det er os tillidsrepræsentanter ude i marken eller medarbejdere, som opsøger hende,” lyder det fra Stine Louise Nielsen. 

Tillidsrepræsentanternes tillidsrepræsentant 

Før Pia Dideriksen for lidt mere end tre år siden satte sig på fællestillidsrepræsentanttaburetten for ældreområdet i Mariagerfjord Kommune, var hun i et godt et årti tilllidsrepræsentant på plejecentret Bernadottegården i Hadsund. 

Og med det skifte blev dagligdagen på Bernadottegården samtidig også byttet ud for et kontor på rådhuset i Mariager, Pia Dideriksens nye arbejdsplads. 

En ændring, der krævede noget tilvænning, men som hun i dag har fundet sig super godt til rette i. For som Pia Dideriksen selv forklarer det, var det et ganske naturligt næste skridt at tage for hende.

“Jeg er jo sådan set en form for tillidsrepræsentanternes tillidsrepræsentant. Det er lidt højere i systemet nu, kan man sige, og jeg skal komme med synsvinklen for hele ældreområdet,” fortæller Pia Dideriksen.

Hun kalder det for en omvæltning at gå fra en dagligdag i plejen med masser af borger- og kollegakontakt til det, som hun selv beskriver som en mere 8-16-lignende hverdag på Mariager Rådhus, der til tider godt kan være lidt mere ensomt, end hun tidligere har været vant til.

På besøg for at have fingeren på pulsen

Dog, understreger Pia Dideriksen, trives hun vældig godt som fællestillidsrepræsentant – faktisk så godt at hun for nylig både genopstillede og blev genvalgt til posten.    

“Det er en stor indflydelsespost, hvor jeg får lov til at repræsentere både mig selv og andre og kæmpe for en sag. Mit hjerte banker for, at vi skal have ordentlige arbejdsvilkår, og med mit mandat har jeg muligheden for at ytre mig om de meninger og holdninger, der er derude,” lyder det fra Pia Dideriksen. 

Samtidig fortæller Pia Dideriksen, at hun – når hun ikke længere har sin daglige gang i plejen med hverdagens borger- og kollegakontakt – gør en dyd ud af at komme så meget rundt som overhovedet muligt. 

Eksempelvis kører hun i sommerferieperioden gerne ud for at være med i plejen og for at se og høre, hvad der rører sig hos borgerne og kollegerne. For Pia Dideriksen er det nemlig en måde at have fingeren på pulsen og holde sig ajour med, hvad hun skal tage med videre op i systemet.   

“Det giver mig inspiration og en fornemmelse af, hvad der fungerer godt og mindre godt.

Bliver jeg på et tidspunkt ikke genvalgt som fællestillidsrepræsentant, skal jeg jo også selv ud at være i plejen igen, så jo mere jeg får kæmpet ind af gode ting, jo bedre forhold kommer jeg jo i så fald også tilbage til,” siger Pia Dideriksen.   

Det ville være megastort og et kæmpe skulderklap. Jeg kan slet ikke forestille mig at stå på scenen og modtage sådan en pris. Jeg ville blive helt mundlam og slet ikke vide, hvad jeg skulle sige eller gøre af mig selv.

Pia Dideriksen

Ville blive helt mundlam 

Om det bliver Pia Dideriksen, der kan tage stikket hjem og kalde sig for Årets tillidsrepræsentant 2023, offentliggøres ved den store prisfest i Cirkusbygningen i København 1. november.

En ting er dog allerede sikkert. Skulle det komme så vidt, at hun 1. november modtager prisen, ville betydningen for hende være til at tage at føle på.

“Det ville være megastort og et kæmpe skulderklap. Jeg kan slet ikke forestille mig at stå på scenen og modtage sådan en pris. Jeg ville blive helt mundlam og slet ikke vide, hvad jeg skulle sige eller gøre af mig selv. Måske skulle jeg nå at overveje en tale inden, så jeg ikke risikerer at blive taget på sengen,” afslutter Pia Dideriksen med et grin.   

Juryen, der skal finde frem til en vinder, består af en række topfolk fra fagbevægelsen samt Helle Andreasen fra hjemmeplejen i Solrød Kommune, der sidste år kunne lade sig krone som Årets tillidsrepræsentant. 

Vinderen af Årets tillidsrepræsentant anno 2023 kan foruden den ærefulde titel også gå hjem med et gavekort på 25.000 kroner til FolkeFerie.dk under armen.