”Vi er meget tilfredse og glade for at se, at regeringen sætter handling bag ordene i regeringsgrundlaget om at ville investere i, at erhvervsskolerne har det rette udstyr og de rette lærerkompetencer,” siger Nanna Højlund, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Der er tale om en markant økonomisk opprioritering af erhvervsuddannelserne, som man ikke har set mage til i mange år.

Lærlingeoprøret satte fokus på de ubehagelige sandheder, vi ikke har talt nok om på erhvervsuddannelserne!

Nanna højlund

”Lærlingeoprøret satte fokus på de ubehagelige sandheder, vi ikke har talt nok om på erhvervsuddannelserne. Utidssvarende udstyr og fysiske rammer, hvor eleverne ikke har nogen chance for at lære de ting, de skal bruge på det moderne arbejdsmarked.

Undervisere, der gør deres bedste, men som ikke har tid eller adgang til den videre- og efteruddannelse, der ruster dem til at levere den mest relevante undervisning,” lyder det fra Nanna Højlund.

FH har igennem længere tid påpeget, at der er behov for markant at opprioritere erhvervsuddannelserne.

”Hvis vi skal kunne følge med arbejdsmarkedets behov for flere faglærte, så vi fortsat kan imødekomme kravene til velfærden, og så vi kan have kapacitet til at gennemføre den grønne omstilling af vores samfund, så er denne saltvandsindsprøjtning på høje tid.

Derfor er vi i dag glade for at høre, at regeringen vil afsætte markant flere penge, så vi forhåbentlig kan få løftet kvaliteten og sænket frafaldet på erhvervsuddannelserne,” udtaler Nanna Højlund.