Den samlede europæiske fagbevægelse, EFS, som har været samlet til kongres i denne uge i Wien, har på kongressens sidste dag i dag vedtaget en udtalelse om Brexit.

Hovedbudskabet er, at kun en Brexit-aftale, som indebærer fortsat medlemskab af EU’s indre marked og EU’s toldunion, kan beskytte arbejdstagernes rettigheder. Og kun sådan en aftale kan sikre, at der ikke kommer en hård grænse mellem Irland og Nordirland.

I udtalelsen hedder det videre, at man forlanger en aftale mellem EU og Storbritannien som sætter arbejdstagernes interesser først.

EU-standarder risikerer at komme under pres

FH’s næstformand Bente Sorgenfrey konstater, at den britiske regering lige nu er i kaos. Hun understreger den bekymring, som FH har for de fremtidige vilkår for britiske lønmodtagere.

Brexit risikerer desuden at lægge pres på danske standarder.                      

”Mange vilkår følger jo af EU-standarder, som virkelig kan risikere at komme under pres efter Brexit. Derfor vil det være en ren katastrofe – også for danske standarder – hvis det ender med et Brexit uden en aftale”, siger Bente Sorgenfrey.

På kongressen for takkede generalsekretæren for britisk LO (TUC), Frances O’Grady (tv) europæisk fagbevægelse for den ubetingede solidaritet og støtte til britisk fagbevægelse. FH-næstformand, Bente Sorgenfrey th.