‘Der er så meget at kæmpe for!’
Det fastlog, Vibeke Westh, næstformand i FTF Hovedstaden, i sin 1. maj-tale i Fælledparken i dag. Vibeke West er også formand kreds Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd, men i dag talte hun på vegne af alle 450.000 medlemmer af FTF i både den private og offentlige sektor.
Uddannelse og arbejdsmiljø – det er de to områder, hvor FTF i særlig grad lægger kræfter i at kæmpe for bedre forhold, konstaterede Vibeke Westh.

‘FTF kæmper for, at Danmark får mere uddannelse. Hele livet. Vores kundskaber skal kunne følge med, hvis vi skal være konkurrencedygtige. Vi kæmper for, at der skal mere hjælp til nyuddannede, der har svært ved at få job. For job er vigtigt – og har været det i hele arbejderbevægelsens historie’, sagde hun.
Hamrende farligt
Arbejdsmiljøet er en af de allerstørste udfordringer på det danske arbejdsmarked, konstaterede Vibeke West i sin tale. Hun pegede på det paradoksale i, at der står unge uden for arbejdsmarkedet og tripper for at få en chance for at vise, hvad de kan – samtidig med at andre på arbejdsmarkedet bliver syge af deres arbejde, fordi de har for travlt.

‘Dårligt arbejdsmiljø er som rygning: det er skadeligt for én selv og for ens omgivelser. Det er farligt – og nej, ikke alle rygere får lungekræft, og ikke alle medarbejdere går ned med flaget. Men rygning og dårligt arbejdsmiljø er begge hamrende farligt’.
Skattesnyd er tyveri
Vibeke West efterlyste i sin tale også en akut skattepakke, der råder bod på "den skandale, det er, at SKAT er blevet skåret ned til sokkeholderne", og som nu har gjort det alt for nemt at snyde i skat.

‘Det må aldrig blive sådan, at almindelige lønmodtagere skal betale til samfundet, mens eliten selv kan vælge, om de gider bidrage. Når man snyder i skat, er det en form for tyveri: man stjæler sygeplejersker fra patienterne, pædagoger fra børnene og tryghed fra de ældre!
Der er heller ikke brug for skattelettelser, sådan som regeringen har bebudet, lød fra det Vibeke Westh.
‘Vi har ikke brug for skattelettelser, der tager penge fra vores fællesskab. Vi har brug for investeringer i vores fælles skole. I vores fælles sundhedsvæsen og vores fælles ældrepleje. Det er kampen for solidaritet!
Og det går aldrig af mode!