Leder du efter en anledning til at give din innovative kollega et anerkendende klap på skulderen? Med den nye kampagne ’Jagten på Danmarks Bedste Mindste Idé’ kan du nominere en eller flere kommunale medarbejdere, der med deres idé har gjort arbejdsdagen bedre til gavn for kolleger, patienter, brugere eller andre af kommunens borgere.
Kampagnen er søsat af arbejdsgiveren (KL) og lønmodtagere (KTO) i fællesskab. Med kampagnen ønsker de at gøre offentligheden opmærksom på de små tiltag ude i kommunerne, der gør en stor forskel i hverdagen for mange mennesker. Samtidigt ønsker parterne at skabe et forum, hvor medarbejdere og ledere på tværs af kommuner kan søge inspiration i hinandens projekter.
Innovation i praksis
Mange af de bedste ideer opstår ofte ude på arbejdspladserne, når en medarbejder ud fra sin faglighed og erfaring ser muligheden for at løse en opgave bedre. En fysioterapeut har f.eks. udviklet en interaktiv kegle til brug i idrætsundervisningen. Keglen dikterer og forklarer træningsøvelser til eleverne, mens læreren eksempelvis sætter en forhindringsbane op eller aktiverer en anden gruppe elever. Andre eksempler på praksisnær innovation er programmering af regneark, der gør det lettere at udregne de samme regnestykker igen og igen, eller udviklingen af en vinkeskammel, der skaber mere ro i børnehaven, når forældre og børn tager afsked om morgenen.  
På hjemmesiden www.danmarksbedstemindsteide.dk kan du nominere og stemme på projekter, ligesom du kan læse mere om konkurrencen, der løber frem til maj 2014. Den bedste idé i hver kommune får et vinderdiplom, den bedste idé i hver region vinder fem pladser på en særlig ’masterclass’ i innovation og endelig præmieres landets bedste idé med 10.000 kroner til et arrangement på arbejdspladsen.