Kvinder har nok fået penge ind på lønkontoen i år. Men den 28. februar markerer den dag, hvor kvinders løn først tæller, hvis de til nytår skal have samme timeløn som mænd. Kvinders løn er stadig 16,2 procent lavere end mænds, viser tal fra EU-Kommissionen.
Dagen i dag markerer dermed den europæiske dag for ligeløn, der falder på den dag, hvor kvinder på sin vis først begynder at få løn for at nå op på siden af mænds indtægter ved årets udgang.

Den europæiske dag for ligeløn minder os om de lønbetingelser, kvinder stadig møder på arbejdsmarkedet. Selv om løngabet er blevet mindre de senere år, er der ikke noget at fejre. Løngabet er stadig meget stort, og megen af nedgangen i forskellen skyldes i høj grad, at mænds løn er gået ned snarere, end at kvinders løn er steget, udtaler EU-kommissær Viviane Reding.
Siden 1957 har ligeløn været en del af traktaten, men der er stadig langt mellem princip og realitet. Kommissionen ønsker at støtte projekter, der mindsker forskellen mellem mænds og kvinders lønninger.
En række firmaer har gjort noget for at forbedre ligelønnen. Kommissionen vil den 21. marts samle over 150 firmaer i Bruxelles for at udveksle erfaringer om, hvordan lønforskelle kan mindskes.
Kilde: fagligt.eu