Regeringen har i dag offentliggjort sin redegørelse for vækst og konkurrenceevne i Danmark. Den viser, at Danmark har mistet konkurrenceevne over en længere periode, og det bremser væksten.
I redegørelsen peger regeringen på, at vækstvilkårene især skal styrkes på fem områder: Uddannelse, innovation og fornyelse, højere arbejdsudbud, styrket konkurrence i private hjemmemarkedsvirksomheder og flere udenlandske investeringer.
I FTF er formanden Bente Sorgenfrey enig i flere af temaerne i redegørelsen. Som hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte i 81 fagforbund har FTF længe peget på behovet for investeringer.
"Vi hverken kan eller skal konkurrere på løn – men på viden og ideer. Derfor er jeg helt enig med regeringen i, at uddannelse og innovation er helt afgørende for konkurrenceevne og vækst. Eksempelvis ser vi meget frem til den innovationsstrategi, som skal komme senere på efteråret. Desværre er der bare ikke meget på regeringens forslag til finanslov for 2013, der for alvor sætter gang i væksten igen", siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey i en kommentar til redegørelsen.

Regeringen henviser blandt andet til kick-starten i 2012 som et af de gennemførte initiativer, der har sat gang i væksten.
I en helt ny FTF-undersøgelse blandt landets borgmestre peger hver tredje imidlertid på, at de allerede næste år må stoppe eller udskyde planlagte anlægsprojekter på grund af anlægsloftet, som træder i kraft i 2013.

"Vi skal simpelthen have meget mere kick i den kickstart, for det holder hånden under vækst og beskæftigelse her og nu, mens investeringer i uddannelse og innovation gavner væksten på længere sigt. Derfor opfordrer vi regeringen til at droppe anlægsloftet, så kommunerne kan fortsætte de planlagte anlægsinvesteringer," siger FTF-formanden og tilføjer:
"Det giver flere job på stedet, og det forbedrer desuden de fysiske rammer i den offentlige sektor – som jo også skal være effektiv og innovativ, hvis vi skal have gang i væksten igen."