Jamini Bredfeldt Nielsen var nærmest lamslået, da hun til bragende klapsalver bevægede sig op på scenen.

“Jeg ved faktisk ikke rigtigt, hvad jeg skal sige. Jeg er fuldstændig overvældet. Det er fandeme stort,” lød det fra hende, inden hun tilsyneladende løb tør for ord.

Når Jamini Bredfeldt Nielsen vender tilbage til kollegerne på den lollandske produktionsvirksomhed DLF Beet Seed er det ikke bare som 3F’er og tillidsrepræsentant. 

Onsdag aften blev hun nemlig kåret som Årets TR 2023.

Det er en ubeskrivelig følelse. Jeg er stolt, og jeg er virkelig beæret

Jamini Bredfeldt Nielsen

“Det er en ubeskrivelig følelse. Jeg er stolt, og jeg er virkelig beæret,” lød det fra den overvældede prisvinder, der fik overrakt blomster af formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Morten Skov Christiansen og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) foran knap 500 tillidsvalgte, fagforeningsfolk og arbejdsgiverrepræsentanter i Cirkusbygningen i København. 

Forhandlede mangeårigt medarbejderønske

Flere hundrede dygtige og engagerede tillidsfolk fra forskellige fag og forbund er blevet indstillet af deres kolleger til prisen, som A4 Medier har indstiftet for at hylde stjernerne på arbejdspladsen. 

Årets vinder er blevet indstillet af ikke færre end otte kolleger på DLF Beet Seed, der procucerer sukkerroefrø i Holeby. 

Hun er 3F’er, men det er faktisk kolleger på tværs af forbund som 3F, HK og Dansk El-Forbund, der har skrevet ind med begrundelser for, hvorfor lige præcis Jamini Bredfeldt Nielsen gør en helt særligt indsats som tillidsrepræsentant. 

Kollegerne fremhæver, at Jamini Bredfeldt Nielsen er en evig ambassadør for det faglige fællesskab, der formår at få både nye medarbejdere og tidligere medlemmer til at blive en del af fagforeningen. 

Ved at skabe bedre kommunikation og samarbejde mellem medarbejdere og ledelse har hun givet kollegerne arbejdsglæde og følelsen af at blive lyttet til. 

Men hun står også fast på sin ret og får med vedholdenhed, argumenter og fakta i hånden resultater forhandlet hjem til kollegerne. Flere fremhæver samtidig, at Jamini Bredfeldt Nielsen har opfyldt et mangeårigt medarbejderønske ved at få rykket tidspunktet for de lokale lønforhandlinger. Det betyder også, at den faglige fællesklub nu går til forhandlingerne med indblik i virksomhedens økonomiske nøgletal. 

Og så står Jamini Bredfeldt Nielsen for opstarten af en netværksgruppe for 3F-tillidsrepræsentanter i industrien på Lolland og Falster, hvor man sparrer og udveksler viden om lokalaftaler, forhandlinger, og hvad der rører sig på områdets industriarbejdspladser. 

Den perlerække af udmærkelser, der kommer efter blot halvandet år, hvor hun har været tillidsrepræsentant, overbeviste juryen. 

“Jamini Bredfeldt Nielsen har udført en af de vigtigste opgaver for en tillidsrepræsentant, nemlig at opnå kollegernes tillid og organisere dem,” lyder det i begrundelsen fra juryen, der også kalder de mange forskellige indstillinger et vidnesbyrd om “en stærk og synlig tillidsrepræsentant, der formår at skabe fællesskab på tværs af faggrupper og forbund på arbejdspladsen”.

Større stjerner end Christian Eriksen og Mads Mikkelsen

Det er tredje år, at en helt speciel tillidsrepræsentant kåres som Danmarks bedste TR. Men ved det store show i Cirkusbygningen er det alle landets tillidsfolk, der hyldes.

Aftenen handler nemlig ikke kun om diplomer og priser, men om at rette projektøren mod de tusindvis af ildsjæle, der hver dag påtager sig opgaven og ansvaret, der følger med kollegernes tillid.

“I aften falder blitzlyset på jer. I er der 100 procent, når det gælder. I er bindeled mellem medarbejdere og ledelse. I finder kompromisser, så selv den mest politiker må bøje sig i støvet. Og det gør jeg også. Jeg er fuld af respekt,” sagde beskætigelsesminister Ane Halsboe Jørgensen (S), inden hun understregede den forskel, tillidsrepræsentanterne gør for den danske samfundsmodel.

“Så uanset alle de andre stjerner vi har – Christian Eriksen, Pernille Harder, Mads Mikkelsen, Sidse Babett, Jada, alle mulig store stemmer – så er jeres stemme, den vi hylder i aften. Og jeres stemmer fortjener samme hæder. Det er ikke for at tale de andre stjerner ned. Men i aften bliver de overgået Khaled, Jamini, Mikael, Pia og Peter,” lød det fra Ane Halsboe Jørgensen. 

Takkede kolleger og faglig sekretær

En jury bestående af arbejdsmarkedstopfolk – anført af juryformand Helle Andreassen, som blev Årets TR 2022 – har udvalgt aftenens prisvinder blandt i alt fem finalister. 

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste tillidsrepræsentant skal findes i aften: Mød de fem finalister her

De fire andre finalister var pædagog Khaled Ibrahim fra Klubberne og Legepladsen i Gellerup (BUPL), transportbetjent Peter Rasmussen (Fængselsforbundet), Pia Dideriksen fra Mariagerfjord Kommune (FOA) og elektriker Mikael Tobias Pedersen fra Elcon (Dansk El-Forbund). 

Også de andre finalister indkasserede i løbet af aftenen gevaldige bifald fra de hundredvis af gæster, der var mødt op i Cirkusbygningen for at fejre rygraden i den danske model.

Men det blev Jamini Bredfeldt Nielsen, der kunne gå hjem med prisen og et gavekort på 25.000 kroner til FolkeFerie.dk.

“Jeg vil skynde mig også at sige en kæmpe stor tak til mine kolleger, der har indstillet mig. Jeg må også takke min faglige sekretær fra 3F Lolland, Carsten Lund-Rasmussen, som altid er min støtte i hverdagens udfordringer,” afsluttede prisvinderen sin tale fra scenen. 

Nyheden er bragt på A4medier.dk 01.11.23