Bruttoledigheden faldt med 5.600 fuldtidspersoner i august 2021. Der er aktuelt 101.300 bruttoledige fuldtidspersoner, svarende til 3,6 pct. af arbejdsstyrken.

Ledigheden er nu 1.500 fuldtidspersoner lavere, end før coronapandemien brød ud.

Det er virkelig positivt, og det kan vi ikke mindst takke de mange hjælpepakker og trepartsaftaler for

Mette hørdum larsen

– Genopretningen af økonomien fortsætter, og det betyder også, at flere kommer tilbage i arbejde. Der var ikke mange, der i foråret sidste år havde troet, at vi allerede på dette tidspunkt – 1½ år efter – ville være tilbage på samme ledighed som før pandemien.

Det er virkelig positivt, og det kan vi ikke mindst takke de mange hjælpepakker og trepartsaftaler for, siger Mette Hørdum Larsen.

– Bedringen på arbejdsmarkedet og den stigende efterspørgsel efter arbejdskraft er godt nyt. Det betyder, at vi står med en enestående mulighed for, at flere kan få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

– Der er stadig ledige hænder på arbejdsmarkedet, og det er vigtigt, at vi nu sørger for, at de ledige har de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger.

Det kræver en målrettet indsats, og herunder ikke mindst opkvalificering og uddannelse. På den måde sikrer vi også, at arbejdsmarkedet og dermed økonomien forbliver stærk mange år frem, siger Mette Hørdum Larsen.