Den økonomiske aftale, som regeringen og Danske Regioner netop har indgået, giver 1,5 mia. kr. mere til sygehusene næste år.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, ser aftalen som en positiv håndsrækning til velfærden.  

”Det er rigtig positivt, at sygehusene får penge, så de kan følge med det voksende antal borgere. De 1,5 mia. kr. er et tiltrængt løft efter mange år, hvor sygehusene er haltet længere og længere bagud; det er gået hårdt ud over både personale og patienter,” siger hun.

Lizette Risgaard glæder sig over, at der med aftalen bliver fulgt op på regeringens ambitioner om at uddanne og ansætte mere sundhedspersonale.

”Sygeplejersker og SOSU’er har i mange år løbet alt for stærkt med et psykisk og fysisk opslidende arbejdsmiljø til følge. Vi håber, at den nye aftale kan være med til at sikre, at der nu ansættes mere personale i sundhedssektoren til gavn for borgerne,” siger Lizette Risgaard.