Der er i øjeblikket stor usikkerhed i international økonomi med risiko for en lavere end ventet vækst. Dansk økonomi står imidlertid stærkt uden væsentlige ubalancer og med sunde offentlige finanser. Økonomien er derfor godt rustet til at modstå en afmatning i verdensøkonomien.

FH’s økonomisk prognose

Download FH’s økonomiske prognosen, maj 2019

De seneste års udvikling betyder, at økonomien nu er ved at normalisere sig, og arbejdsmarkedet nærmer sig normaltemperatur. Det betyder, at vi har en enestående mulighed for, at svagere grupper kan få foden inden for på arbejdsmarkedet. Tiden er med andre ord nu til at sørge for, at alle kommer med.

Dansk økonomi har været i solid fremgang de seneste år, hvor væksten årligt har ligget på gennemsnitligt 2,1 pct. i 2015-2018. Der er udsigt til fortsat pæn vækst i dansk økonomi i 2019-2021.