Ikke alene hjælper uddannelse den enkelte ud af arbejdsløshed det er også en god forretning for den enkelte kommune at få ledige borgere i beskæftigelse. Derfor undrer det mig også dybt, at regeringen har valgt at spare på kommunernes tilskud til at sende ledige på uddannelse i deres Erhvervs- og iværksætterpakke. Særligt i en tid som nu, hvor alle undersøgelser uomtvisteligt peger på, at vi i fremtiden vil mangle faglært arbejdskraft, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

LO’s jobcenterindeks måler og sammenligner jobcentrenes aktive indsats over for arbejdsløse på fem forskellige parametre. Jobindekset udgives hvert halve år og måler jobcentrene på i alt fem parametre. Heriblandt indsatsen over for ledige på sygedagpenge og arbejdsløse med ikke-vestlig baggrund.

Det er rigtig vigtigt, at jobcentrene bruger de arbejdsløses ledighedsperiode aktivt, så de kommer i aktivering og dermed fastholder deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Hvis en borger er på sygedagpenge, er det ligeledes afgørende med en hurtig og effektivt indsats i tæt dialog med borgeren, så sygedagpengeperioden bliver så kort som mulig, siger Ejner K. Holst.

Hjørring-modellen er et hit
Også en kommune som Hjørring udmærker sig. Siden 2015 har kommunen nemlig investeret 125 millioner kroner i at få de ledige i arbejde. Med ?Hjørring-modellen? har kommunen i en 2-årig periode fået 600 ledige i beskæftigelse eller uddannelse og samtidig sikret kommunen en besparelse på 47,3 millioner kroner.

Hjørring kommune fortæller os, at uddannelse spiller en stor rolle i succesen, og det bekræfter mig i, at det er den vej, vi skal gå, siger Ejner K. Holst.

Læs om undersøgelsen her