Ligesom supermarkedskæderne så holder EU fødselsdagsfest eller fejringer ret tit med den krog, der lige ligger for.
På lørdag er krogen 60-året for Rom-traktaten. 
Derfor mødes stats- og regeringslederne netop i Rom for at fejre dette og vedtage en ny erklæring for EU’s fremtid. Og her gælder det om at holde tungen lige i munden. For den har ikke som sådan noget med Junckers hvidbog for EU’s fremtid at gøre (læs om den 
Hvad stats- og regeringslederne kan blive enige om – udover luftige ord om EU som fredsprojekt mv. – det vil vise sig sidst på ugen, hvor udkast til erklæringen næsten med garanti lækkes til pressen.
Fredag er der et ekstraordinært trepartsmøde på europæisk niveau op til Rom-mødet. Her vil også Sveriges statsminister Stefan Löfven, der sammen med resten af den socialdemokratisk ledede svenske regering, ikke misser mange muligheder for at tale om et socialt Europa, deltager.
Hvis vi afslutter med at holde os til det lidt mere jordnære:
Ugen i Europa-Parlamentet har en række faglige sager på dagsordenen, som det er værd at holde øje med:
Beskæftigelsesudvalget skal torsdag igen behandle revisionen af udstationeringsdirektivet. Desuden skal det debattere social sikring – altså slagsmålet om dagpenge og indeksering af børnecheck – med beskæftigelseskommissær Thyssen. Det sker torsdag.
Platformsøkonomi er også på dagsordenen i en række udvalg – både i Beskæftigelsesudvalget (tirsdag), men også i Indre Marked-udvalget og Industriudvalgene (mandag).
Endelig er beskyttelsen af whistleblowers på programmet. Kulturudvalget drøfter deres udtalelse til en betænkning fra retsudvalget om sagen. Det sker på onsdag.