Ledelsen kan ikke uden videre afskaffe de ansattes betalte frokostpause. En faglig voldgiftsret har netop fastslået, at den betalte spisepause er en overenskomstmæssig rettighed for de ansatte hos DR.
Arbejdsgiver kan ikke blot meddele, at betalt frokostpause afskaffes uden videre med den forklaring, at frokostpausen ikke længere er arbejdstid, sådan som DR gjorde det i 2015.
Ønsker arbejdsgivere, at lønmodtagere ikke skal have løn under frokostpausen, skal det rejses som et krav ved overenskomstforhandlingerne, fastslår afgørelsen i den faglige voldgift, som DR havde rejst mod de ansattes faglige organisationer.
Frokostpausen er arbejdstid, hvor de ansatte skal have løn, fastslår tre højesteretsdommere i den principielle afgørelse.
Offentlige arbejdsgivere kan ikke udenom fagforeningerne og de ansatte fjerne rettigheder fx betalt frokostpause, og det vækker stor glæde hos hovedorganisationen FTF.
”Det her en meget vigtig og principiel afgørelse, som vil få afsmittende virkning på hele den tendens der er i offentlig forvaltning i disse tider, hvor arbejdsgivere forsøger at forringe de ansattes vilkår og rettigheder”, siger advokat i hovedorganisationen FTF, Per Frydenreim Møller, der har ført sagen på vegne af DR-ansatte organiseret i fagforeningen Medieforbundet, der er medlem af FTF.
”Det her er et klokkeklart signal til alle offentlige arbejdsgivere, at den danske aftalemodel fortsat er fundamentet for det danske arbejdsmarked. De vilkår, som parterne har været enige om i årtier, fx løn under frokostpausen, kan ikke blot forkastes ensidigt af arbejdsgiverne”, siger advokat Per Frydenreim Møller og fortsætter:
”Den måde, som medarbejderne i DR har håndteret spisepauserne på, er udtryk for en stor fleksibilitet fra deres side og udtryk for en kultur, hvor der bliver arbejdet sammen om at nå resultatet. Det glæder mig at regnedrengenes budgetmæssige overvejelser ikke har fået lov til at ødelægge grundlaget for det”, afslutter Per Frydenreim Møller.