Kommentaren kommer på baggrund af LO’s prognose, der viser, at der hverken på kort eller lidt længere sigt er råd til skattelettelser.

I løbet af de næste 10 år vokser den danske befolkning med knap 400.000 personer. 216.000 flere ældre og 40.000 flere børn. Grupper der har særlig brug for service fra den offentlige sektor i form af pasning, pleje og omsorg.

? Regeringen har travlt med at snakke om skattelettelser, men allerede i dag er de offentlige budgetter spændt til bristepunktet, så der er en reel risiko for, at der ikke bliver afsat penge nok til det stigende behov for offentlig service i de kommende år. Det betyder forringelser for de grupper, der har mest behov for pasning, pleje og omsorg ? altså børnene og de ældre, siger Nanna Højlund.

Der er ikke et ?råderum?
LO vurderer, at det offentlige forbrug vil vokse med 4 milliarder kroner frem mod 2018. Men det er langt fra tilstrækkeligt til at dække behovet. Befolkningsudviklingen med mange flere ældre og børn vil kræve en stigning på 13 milliarder, hvis det nuværende service skal opretholdes.

? Det vil altså sige, at regeringen står og mangler 9 milliarder kroner i løbet af meget få år. Det er helt afgørende, at politikerne inden efterårets forhandlinger om regeringens 2025-plan får øjnene op for den potentielle, økonomiske katastrofe, regeringens uansvarlige økonomiske løfter kan medføre, siger Nanna Højlund.

Læs LO?s notat her

Kontakt LO?s pressetelefon: 26 11 97 10.