De seneste tre år har der ? kort og godt ? været beskæftigelsesmæssig fremgang på stort set alle fronter herhjemme.

Den tendens er blandt andet blevet belyst i en række analyser fra LO?s økonomer, som især har fokuseret på de lokale effekter af udviklingen. Her viste den overordnede analyse, at 7 ud af 10 kommuner har oplevet en stigning i antallet nye arbejdspladser, og efterfølgende er de tal blevet fordelt på brancher:

? Her kan vi se, at alle trækker læsset. At alle brancher oplever en eller anden form for opsving. Det er selvfølgelig glædeligt. Opgaven er nu at holde fast i den fremgang og sikre, at endnu flere kommuner ? helst alle ? kommer med på toget, siger Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i LO.

LO?s beregninger tager afsæt i udviklingen siden 2013, og tallene viser, at mens de første år efter finanskrisen var præget af langsom vækst, er der nu kommet mere tempo på. I dag har vi en samlet vækst på cirka 10.000 nye job i kvartalet.

? I vores brancheanalyser har vi ikke alene kortlagt de seneste års udvikling. Vi har også suppleret med prognoser, og de peger i retning af, at den tendens fortsætter de næste år. Der er ikke tale om en enlig svale. Tværtimod er der basis for, at fremgangen fortsætter, siger Allan Lyngsø Madsen.

Her har vi samlet alle de nye LO-analyser over den lokale jobvækst ? fordelt på arbejdspladser i almindelighed og brancher:

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.