Åbenhed gavner og udvikler både demokratiet og de offentlige arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, at der på alle de offentlige arbejdspladser er en klar forståelse for de ansattes ret til at ytre sig om deres arbejdsforhold.
Det blev slået fast i en betænkning, som justitsministeren havde bedt om, og som blev offentliggjort i foråret 2015. FTF, Akademikerne, LO og Dansk Journalistforbund deltog aktivt i udarbejdelsen af denne betænkning.
Offentligt ansattes ytringsfrihed er et anliggende for os alle sammen
? Desværre ser det ud som om betænkningen er ved at gå i glemmebogen på Christiansborg. Men det går ikke! Hvis offentligt ansatte støder på problemer med deres arbejdsforhold, skal de kunne ytre sig om det både for deres egen og for vores alle sammen skyld. Vi har alle sammen en interesse i, at driften af den offentlige sektor foregår på ordentlige vilkår og efter bogen, siger LO?s næstformand Arne Grevsen.
Derfor har de tre hovedorganisationer og Dansk Journalistforbund inviteret og fået ja fra en række fremtrædende politikere m.fl. for igen at få fokus på de offentligt ansattes ytringsfrihed.
På konferencen kan du blandt andre møde retsordførerne Trine Bramsen, Peter Kofod Poulsen, Pernille Skipper, Simon Emil Ammitzbøll og Josephine Fock, Folketingets ombudsmand Jørgen Steen Sørensen samt professor, dr. jur. Jens Peter Christensen, der var formand for udvalget om offentligt ansattes ytringsfrihed og whistleblowerordninger.
Desuden deltager whistlebloweren Anders Kærgaard og borgerrådgiver Johan Busse, Københavns Kommune.
Konferencen finder sted onsdag den 27. april kl. 15.00-17.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København K. Det er gratis at deltage.
Betænkningen finder du her (på Justitsministeriets hjemmeside, sammenfatning fra og med side 14)
Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.