BNP steg med 0,2 pct. i 4. kvartal 2015 i forhold til 3. kvartal 2015. Det viser netop offentliggjorte tal for nationalregnskabet fra Danmarks Statistik. Samlet set er BNP steget med 1,2 pct. fra 2014 til 2015. Væksten i 4. kvartal blev især hjulpet på vej af øgede investeringer, og der var også stigning i det private forbrug. Eksporten voksede svagt efter fald i 3. kvartal.

Beskæftigelsen steg med 12.000 personer i 4. kvartal. Heraf blev der skabt 13.500 flere job i den private sektor, mens den offentlige beskæftigelse faldt med 1.500 personer. I 2015 er beskæftigelsen samlet set steget med 32.500 personer i den private sektor, mens den omvendt er faldet med 1.900 personer i den offentlige sektor.

Samtidig med den fortsat stigende beskæftigelse viser nye tal for bruttoarbejdsløsheden, at arbejdsløsheden fortsætter med at falde med et fald på 2.200 personer fra december 2015 til januar 2016.

? Jobfremgangen fortsætter, og der er skabt over 30.000 nye job sidste år. Væksten i dansk økonomi er endnu ikke prangende, og der er derfor god grund til at glæde sig over fremgangen på arbejdsmarkedet, siger Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO.

? Der er imidlertid fremgang at spore i dagens tal for dansk økonomi med blandt andet vækst i privatforbruget og investeringerne. Opsvinget ventes at tage til i styrke i år. Branchernes forventninger til beskæftigelsen de kommende måneder peger også på, at jobfremgangen fortsætter, og det skaber grobund for, at flere arbejdsløse kan komme tilbage i arbejde.

? Der er stadig mange ledige hænder herhjemme, og samtidig kommer der mange personer ind i arbejdsstyrken i årene foran os. Det stiller store krav til jobskabelsen. Lige så vigtigt er det, at vi gennem investeringer i opkvalificering og uddannelse sikrer os, at arbejdsstyrken har de kvalifikationer, der efterspørges af virksomhederne. Det er vejen frem mod et langvarigt opsving, hvor vi får alle med, slutter Mette Hørdum Larsen.

Læs mere her.