Beskæftigelsen steg med 0,3 procent i EU i første kvartal, mens den gik op med 0,1 procent i eurozonen. På et år er den øget med 1,1 procent i de 28 EU-lande og med 0,8 procent i de 19 lande i eurozonen, viser en ny opgørelse fra eurostat.

Udviklingen i beskæftigelsen er forskellig i de 28 lande. Hvor den i første kvartal steg med 1,5 procent i både Letland og Ungarn, var beskæftigelsen den samme som i sidste kvartal af 2014 i både Tyskland, Frankrig og Italien. På Malta og i Grækenland faldt den til gengæld med 0,4 og 0,8 procent og understreger dermed den græske krise.
De, der kræver reformer i Grækenland, vil uden tvivl også bemærke, at beskæftigelsen fortsætter med at stige i de lande, der var hurtige til at gennemføre reformer. I Estland steg beskæftigelsen med 0,9 procent og var i første kvartal hele 3,6 procent større end året før. I Spanien steg den med 0,8 procent og 2,9 procent på et år, mens den steg med 0,7 procent i Irland og på et år var øget med 2,3 procent. Også i Portugal stiger beskæftigelsen nu og var 1,4 procent højere end i første kvartal 2014.
Den franske regering kæmper i disse dage med at få vedtaget en reformpakke, der skal styrke økonomien og beskæftigelsen. I de seneste fire registrerede kvartaler har der kun været en stigning i beskæftigelsen i det første – på 0,1 procent – og direkte fald i det tredje.
I Danmark steg beskæftigelsen i første kvartal med 0,2 procent og var 0,8 procent højere end et år tidligere.
Kilde: fagligt.eu